Spor Gökçek: Aziz Yıldırım'ın istifası onurlu bir davranış olur

Gökçek: Aziz Yıldırım'ın istifası onurlu bir davranış olur

Paylaş
Gökçek: Aziz Yıldırım'ın istifası onurlu bir davranış olur

Gökçek: Aziz Yıldırım'ın istifası onurlu bir davranış olur

Ankaragücü Kulübü Başkanı Ahmet Gökçek, DHA’ya (Doğan Haber Ajansı) yaptığı açıklamada Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım başta olmak üzere Türk futbolu ve Kulüpler Birliği’ne yönelik birçok konuda çarpıcı söylemlerde bulundu.
Borçların sadece bir miktarını ödeyebildiklerini dile getiren Ankaragücü Kulübü Başkanı Ahmet Gökçek, "Göreve geldikten sonra eski borçlarla da uğraşmaya başladık. Bunun dışında tesisler ve altyapıya yaptığımız yatırımlar var. Bu sezon içerisinde borçların tamamını ödemek üzere planımızı oluşturduk. Borçların yaklaşık 3’te birini ödedik ve bu da 12-13 trilyona tekabül ediyor. Ayrıca dış piyasaya olan borçlarımız da var. Sadece futbol içerisindeki borçlarımızdan bahsediyorum. Her transfer dönemi öncesi eski borçlar önümüze geliyor ve bunları da ödemek zorundayız. Planlama yaptık. Bu sene 100. yılımız ve ciddi sponsorluk anlaşmalarımız olacak. Ankaragücü’ne ciddi anlamda gelir olacak" dedi.

"BU SEZON ŞANSSIZDIK ÇÜNKÜ 2 KERE REVİZYON YAŞADIK"

Haberin Devamı

Ankaragücü’nün geçtiğimiz sezon en büyük hedefinin Türkiye Kupası olduğunu hatırlatan kulüp başkanı Ahmet Gökçek, "Maalesef gruptan çıkamadık. Yaşadığımız en büyük şanssızlık buydu. Çok ciddi maçlar kaybettik ama genelde planlamalarımız çerçevesinde ilerledik. Takım 2 kere revizyon geçirdi. Tam takımı oturtturduk derken yeni oyuncular geldi ve yeni bir oluşum içerisine girdik. Ama zaten bütün planlarımız 100. yıla göreydi. Aşağı yukarı takımda kalacak futbolcular belirlendi. Bunların üzerine eklemeler yapacağız. Hocamız 26 kişilik bir kadro düşünüyor. Geriye kalan arkadaşlarımızla yollarımızı ayıracağız. Bu arkadaşlarımızla konuştuk ve kendilerine takım arıyorlar. Takas yolunu da kabul ediyoruz. Alacağımız ve ilerde oynatabileceğimiz genç oyuncularla yeni sezona iyi bir giriş yapacağız" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE’DE ANKARAGÜCÜ’NÜ KALDIRABİLECEK KAPASİTEDE 5 ANTRENÖR VAR"

Haberin Devamı

8 senedir profesyonel şekilde yöneticilik yaptığını vurgulayan başkan Ahmet Gökçek, "Futbolun içinde olmayan insanlar takımın içerisinde neler olduğunu yazılı ve görsel basından takip ederek yorum yapıyor. Ümit Özat’ı yakında tanıma şansları olsalardı düşünceleri muhakkak değişirdi.

Ama Ümit hocamız bu şekilde sürekli eleştiriye maruz kalıyor. Yaklaşık 8 senedir profesyonel şekilde yöneticilik yapıyorum ve farklı hocalarla çalıştım. Her hocadan öğrendiğimiz şeyler oldu ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Ümit Özat’ın kimseden eksiği yok ve fazlası bile var. Türkiye’de Ankaragücü’nü çalıştırabilecek kapasitede 4 ya da 5 hoca var. Onların da farklı takımlarla sözleşmeleri var. Biz Lemerre gibi bir antrenörü getirdik ve kendisinden fazlasıyla yararlandık. Ümit Özat’ın sezonun ikinci yarısında üstlendiği liderlik vasfı beni çok etkiledi. Kendisini senelerdir takip ediyordum. Fenerbahçe’de de yıllarca kaptanlık yaparak bu liderlik rolünü üstlendi. Zaten Ümit Özat ayrıldıktan sonra da Fenerbahçe kalıcı bir başarı ve şampiyonluk göremedi. Gerçekten çok özel ve önemli bir insan. Zaman içerisinde ona neden bu kadar güvendiğimizi herkes görecek. Sadece bir grup kişisel duygularını ön plana koyarak hareket ediyor" ifadelerini kullandı.

“FEDERASYON NEDEN BROGGİ’YE GELEN ŞİKE TEKLİFİNİN ÜZERİNE GİTMEDİ?"

Haberin Devamı

Süper Lig’in 33. haftasında oynanan Ankaragücü-Fenerbahçe maçı öncesi Arjantinli oyuncu Ariel Broggi’yi arayan bir kişinin şike teklifinde bulunmasına değinen Ahmet Gökçek, "Kulüpler diyalogların farklı yerlere gitmesi durumunda zarar görebilir. Fenerbahçe’nin sayın başkanı Aziz Yıldırım’ın yapmış olduğu açıklamalar daha öncesinde bizim bir yöneticimiz açıklaması ile başladı. Konuşulanların %90’ı doğru çıktı. Keşke Trabzonspor maçı sonrası bu üzücü olayı yaşamasalardı. Ama Aziz Yıldırım’ın ortada suçlu araması kamoyunu tatmin etmedi. Daha sonra Broggi ile ilgili ortaya atılan iddialar bizi üzdü. Broggi’yi kimin aradığını bilmek istedik ama TFF üzerine gitmedi. Ama biz kulüp olarak bunun araştırmasını yapıyoruz. Federasyonumuz neden üzerine gitmedi? Futbolcumuz geldi ve 30 futbolcu arkadaşının içerisinde bunu söyledi. Kimse töhmet altında kalmasın. Onursal başkanımız Sayın Melih Gökçek bu konuyu açıklarken o kadar açık ifadeler kullandıki. Bizim Fenerbahçe’ye yönelik hiçbir açıklamaad bulunmadık ama Aziz Yıldırım’ın söylemleri kimseyi tatmin etmedi" diye konuştu.

"AZİZ YILDIRIM KULÜPLER BİRLİĞİ İLE İLGİLENMEK İSTEMİYOR"

Haberin Devamı

Kulüpler Birliği’nin kurulma amacının Anadolu kulüplerinin menfaatini koruması olduğunu söyleyen Gökçek, "Ama baktığınızda tamamen bu durumun dışında bir davranış içerisinde. Bunun sebebi de Aziz Yıldırım’ın oraya başkanlık yapması. Biz kendisine oy verirken tamamen objektif olunması şartını koyduk ama bu iş böyle olmadı. Ankaraspor’un düşürülmesi sürecinde Aziz Yıldırım tek bir kelime söylemedi. Kendi aramızda defalarca haklılığını konuştuk ama basın önünde asla bir açıklama yapan olmadı. Kulüpler Birliği’nin federasyona yaptırdığı bir olgu yok. Bugüne kadar 2 önemli olay var. Birincisi futbolcunun hakettiği parayı alamadığı taktirde 1 ay sonra sözleşmesinin fesh edilmesidir. İkincisi de forma ve şortlara alınan reklamlardır. Bu iki olayda da kulüpler birliğine öncülük yapan Ankaraspor’dur. Böyle bir yerde neden kurum adına önemli şeylerin altına imza atılmıyor. Demekki sayın başkan ilgilenmiyor ya da ilgilenmek istemiyor. Ben başkan olduğum sürece Aziz Yıldırım başkanlığındaki kulüpler birliği toplantılarına katılmayacağım" dedi.

Haberin Devamı

"TÜRK FUTBOLU 10 SENE İÇERİSİNDE ÇÖKÜŞ YAŞAYACAKTIR"

Türkiye’de futbolcuların sürekli zenginleştiğini ve buna oranla kulüplerin borç batağına girdiğini ifade eden kulüp başkanı Gökçek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Federasyonumuzun alacağı somut ve radikal kararlar ile bu durum düzeltilebilir. Futbol bilgisine inandığımız insanlarla sürekli tartışıyoruz ve şu bilinmeli ki böyle giderse kulüplerimiz borçlanacak futbolcularımız zenginleşecektir. Avrupaya ve futbol kalitesinin en düşük olduğu ülkelere baktığınızda kulüpler zenginleştiriliyor ve futbolcuların aldığı paralar mantıklı düzeyde tutuluyor ama bonservisleri yüksek tutuluyor.

Federasyonumuz kulüplere sezon boyunca planladığı bütçeleri sorsa ve bu bütçelerin üstünde yapacağı yatırımları ekstra gelir olarak gösterse daha mantıklı olur. Giden yönetici gelen yöneticiye çok fazla borç bırakıyor. Bunun sebebi de günü kurtarma çabasıdır ve bu da Türk futboluna zarar veriyor. UEFA ve FIFA diğer ülkelerde aldığı kararları Türkiye’de uygulamaya kalkarsa süper ligde bir veya iki kulüp yaşamını sürdürebilir. Bu iş böyle gitmez. Eğer giderse 10 sene içerisinde tamamen bir çöküş yaşayacağız ülke olarak. Federasyonumuz kulüpleri kontrol altına almak zorunda. A takıma trilyonlarca transfer yapılırken alt yapıya yemek çıkmadığı kulüpler biliyorum. Bunun nasıl düzeleceğini bilmiyorum."

"AZİZ YILDIRIM’IN İSTİFA ETMESİ ONURLU BİR DAVRANIŞ OLUR"

Fenerbahçe’nin ligin son maçında yanlış anons nedeniyle yaşadığı talihsiz olaylara değinen başkan Gökçek, "Olaya başından sonuna kadar bakmak lazım. Allah kimsenin başına vermesin. Eğer ben o duruma düşen bir kulübün başkanı olsaydım uzun bir süre evden çıkmazdım ve istifa ederdim. İstifa edilmesi onurlu bir davranıştır. İlk başta çok büyük vaatler veriliyor. O vaatlerin hiçbiri gerçekleşmiyor. Her kulüp başkanı kadardır. Başarı da başarısızlık ta başkana malolur. Çünkü ekonomik olarak herşeyin altına başkan imza atar ve bütün sorumlulukları üstüne alır.

Fenerbahçe hem ligde hem de Türkiye Kupası’nda bu sezon başarısız olmuştur. Bu başarısızlıkların sonunda istikrar önemli ama verilen sözlere bakılır. Fenerbahçe son 10 sezon 770 milyon dolar para harcadı. Harcanan bu paralar çok ciddi rakamlar. Baktığınızda süper lig şampiyonluğundan başka ciddi bir başarı yok. Bunların üzerini kapatarak Aziz Yıldırım’ın son yaptığı basın toplantısında yıllarca milli kaleciliği yapmış Rüştü ve Melih Gökçek’in üzerine şampiyon olamamanın suçunu atmak çok komik şeyler. Fenerbahçe gibi çok büyük bir camianın başkanına bunların arkasına sığınmak yakışmıyor. O basın toplantısını ben de merak ediyordum sayın başkan neler açıklayacak diye. Çok daha fazla açıklamalar yapacağını bekliyordum. Bana göre çok zayıf bir açıklama oldu. Ben olsam kesinlikle istifa ederdim. Ümit Özat Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra şampiyonluğu yok. Aziz Yıldırım’a sorulması gereken şey şudur. O sezonda 11 de oynayan oyuncular Aurelio, Tuncay Şanlı ve Hooijdonk gibi oyuncular vardı ve neden bu futbolcuların neredeyse hepsi bedelsiz ayrıldılar Fenerbahçe’den. Yöneticilik bu şekilde olmaz. Yöneticilik elindeki değerlerin kıymetini bilmektir. Bence tüm kamoyunun Aziz Yıldırım’a sorması gereken soru budur" diye konuştu.