Türkiye (Son Dakika) Gökdelenden kafasına tahta düşen adam öldü

Gökdelenden kafasına tahta düşen adam öldü

Paylaş
Gökdelenden kafasına tahta düşen adam öldü

İstanbul Levent'teki 'Plazalar bölgesi'nde geçtiğimiz salı günü yaşanan akıl almaz kazada başına kalıp tahtası düşen Dursun Yılmaz, tedavi gördüğü hastanede bu sabah yaşamını yitirdi

Her gün yüzlerce insanın yürüdüğü Levent’teki Eski Büyükdere Caddesi’nde, Plazalar bölgesi olarak bilinen İstanbul’un en merkezi yerlerinden birinde kaldırımda yürüyen 70 yaşındaki Dursun Yılmaz’ın başına büyük bir tahta parçası düşmüştü.

Haberin Devamı

Polis kayıtlarına göre bu tahta parçası, cadde üzerindeki yapımı devam eden ve şu an 11 katı yapılan plaza inşaatından rüzgarın etkisiyle yola savruldu. Yine polisin aldığı ifadelerde inşaat işçileri, 6 çocuk babası Dursun Yılmaz’ın ağır yaralanmasına ve bu sabah da yaşamını yitirmesine neden olan parçanın, inşaattan düştüğünü kabul ettikleri öğrenildi. Ancak polis, tüm aramalarına rağmen inşaattan düşen parçayı olay yerinde bulamadı.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALINDIĞI HALDE...

İnşaat için gerekli güvenlik tedbirleri alındığı, çevresi yüksek saç bloklarla kapatıldığı halde, inşaattan düşen parça engelleri aştı. İnşaat kalıplarda kullanılan tahta parçası, salı günü saat 11:00 sularında çıkan şiddetli rüzgarın etkisiyle güvenlik bariyerlerini de aşıp yola savruldu.

Haberin Devamı

Tahta parçası, o sırada Sarıyer’deki akrabalarını ziyaret etmek için evinden çıkan ve Levent’teki otobüs durağına yürüyen Dursun Yılmaz’ın başına isabet etti. Kanlar içinde yere yığılan Yılmaz’ın yardımına ilk olarak inşaatta çalışan işçiler koştu. İnşaatta görevli sağlık görevlisinin de ilk müdahalesini yaptığı Yılmaz, daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Beyninde hasar olduğu belirtilen yaşlı adam hemen ameliyata alındı. Yaklaşık 5 gündür Okmeydanı Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde yaşam mücadelesi veren Yılmaz, bu sabaha karşı yaşamını yitirdi.

Yaşamını yitiren Dursun Yılmaz’ın oğlu Osman Yılmaz, "İnşaat sahasındaki bir yol değil, normal yoldan giderken kafasına tahta isabet etmiş. Hayati riski devam ediyor" diye konuşmuştu. Osman Yılmaz, İlk olarak inşatın yakınındaki bir plazanın güvenlik kamerası görüntüleri ile bölgeyi kaydeden MOBESE görüntülerini resmi kanallardan talep etmişti. Kazayla ilgili soruşturma sürerken, Dursun Yılmaz’ın cenazesi, yarın Çekmeköy’de toprağa verilecek.

DHA