Gündem Gökkuşağı Derneği'ne kapatma cezası

Gökkuşağı Derneği'ne kapatma cezası

Paylaş
Gökkuşağı Derneği'ne kapatma cezası

Bursa'da kurulan ve kısa adı Gökkuşağı olan Travestileri Transseksüelleri, Gayleri ve Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği'nde fuhuş yaptırıldığı iddiasıyla açılan dava sonuçlandı

Dernek Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin ceza almadığı yargılama sonunda derneğin kapatılmasına karar verildi. Dernek Başkanı Öykü Evren Özen, gerekirse isim değiştirerek bir başka dernek açacaklarını söylediler. Bursa Cumhuriyet Savcılığı, 4 yıl önce kurulan Travestileri, Transseksüelleri, Gayleri ve Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği hakkında soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Soruşturma sonunda derneğin kapatılması ve dernek başkanı Öykü Evren Özen ve yöneticiler hakkında dernek binasında fuhuş yaptırmak suçlarından haklarında 1-3 yıla kadar hapis cezası istemiyle ceza davası açıldı. Gökkuşağı Derneği'nin kapatılması yöneticilerin ise cezalandırılması için Bursa 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan dava bugün sonuçlandı.

Derneğin kapatılmasına karar veren mahkeme hakimi, Öykü Evren Özen ve arkadaşları hakkında benzer suçtan İstanbul 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce 31.5 yıl hapis cezasına çarptırıldıkları için bu suçtan ceza almamalarına karar verdi. Duruşma sonrası açıklama yapan Öykü Evren Özen, kararı temyiz edeceklerini, kararın kesinleşmesine kadar derneklerinin açık tutulacağını belirtti.

Haberin Devamı

Arkadaşlarının bir bölümünün geçimlerini fuhuş yaparak sağladığını yapmayanların ise dernek aracılığı ile kazandıkları sosyal yardımlar sayesinde hayatlarını sürdürdüklerini açıklayan Özen, “Derneğimiz en kötü ihtimalle kapatılmış olsa dahi yeni bir dernek açacağız” diye konuştu.

Nail KAHRAMAN/BURSA, (DHA)