Dünya Göklerde 'jet' savaşı!

Göklerde 'jet' savaşı!

Paylaş
Göklerde 'jet' savaşı!

Rusya, Amerika'nın geliştirdiği en üstün savaş uçağı F-22'ye SU-35 ile karşılık verdi. SU-35'ler çok gelişmiş bir görünmezlik özelliğine sahip

2013’TE TESLİM EDİLECEK

Haberin Devamı

Rusya’nın, Amerika’nın göklerdeki üstünlüğüne son vermek amacıyla çalışmalarını yıllardır büyük bir gizlilik içinde sürdürdüğü beşinci nesil savaş uçağı ilk uçuşunu yaptı.

Prototipine T-50 adı verilen SU-35’i geliştiren Suhoy şirketi deneme uçuşunun 47 dakika sürdüğünü ve başarılı olduğunu açıkladı. Dünyanın ilk beşinci nesil savaş uçağı Amerikan F-22 Raptor’a rakip olarak üretilen SU-35’in ilk partisi Rus ordusuna 2013’te teslim edilecek.

S-35’in üretimine maddi katkı yapan Hindistan da şimdiden 250 uçak siparişi verdi.

RUSYA’DAN MEYDAN OKUMA

Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra Rusya’nın geliştirdiği ilk savaş uçağı olan SU-35 hem eskiyen Rus hava filosunun yenilenmesini sağlayacak, hem de Moskova’nın teknolojik açıdan hala Amerika’ya meydan okuyabildiğini kanıtlayacak.

Haberin Devamı

SU-35’in son derece gelişmiş görünmez olma özelliği sayesinde F-22’ye üstünlük sağladığı belirtiliyor. 300-400 metre uzunluğundaki pistlere inip kalkabilen uçak, aynı anda birkaç farklı hedefi vurabiliyor. Amerikan Ordusu’nun 2005’ten beri kullandığı F-22’lerin ise bu ülke dışına satışı yasak.