Spor Göksel Gümüşdağ, Kulüpler Birliği Başkanlığı'nı bırakacağını açıkladı

Göksel Gümüşdağ, Kulüpler Birliği Başkanlığı'nı bırakacağını açıkladı

Paylaş
Göksel Gümüşdağ, Kulüpler Birliği Başkanlığı'nı bırakacağını açıkladı

Kulüpler Birliği ve Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Kulüpler Birliği'ne yeni dönemde aday olmayacağım. 10 Ağustos'ta yapılacak seçimde görevi devrediyorum." dedi.

Kulüpler Birliği ve Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Kulüpler Birliği'ne yeni dönemde aday olmayacağım. 10 Ağustos'ta yapılacak seçimde görevi devrediyorum" dedi.

18 DEĞİL 21 KİŞİLİK KADRO


Gümüşdağ ayrıca futbolun gelişmesi konusunda devrim niteliğinde kararlar aldıklarını belirterek, "1997 yılından beri 18 kişi olan toplam kadronunun, FIFA'nın müsade ettiği üst sınır olan 23, bizim 21'e çıkarılması için bir karar aldık ve mutabakata vardık. Bu kararı da ben sayın Yıldırım Demirören ile görüştüm. Bu karara Futbol federasyonu'da olumlu. Yani 11 Ağustos'ta başlayacak ligde esame listesinin 18 kişiden 21'e çıkarılması konusunda bir mutabakat sağlamış durumdayız. Burada amaç bütün oyuncuların maçın içinde olmasına ve konsantrasyonlarını daima üst seviyede tutmalarına yardımcı olmak" ifadelerini kullandı.

DURSUN ÖZBEK: BIRAKMAMALI


Bunun yanı sıra ısınırken 3 olan oyuncu sınırının 5'e çıkarılması ve yanında bir performans hocası bulunabilmesi yönünde kararlar aldık.Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de Gümüşdağ'ın ardından söz alarak, ben iki yıldan bu yana vakfıta Galatasaray'ı temsil ediyorum. Bu eki sezonda bütün konularda çok kolay bir şekilde konsensüs sağladıklarını ancak bu kez bu konsensusu sağlayamadıklarını belirterek, "Göksel Gümüşdağ'ın göreve devam etmesi gerekiyor, böyle bir mecburiyet var. 17 kulüp bunu istiyor. Bu görevden kaçamaz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı