Gündem Gökten 10 kiloluk buz düştü

Gökten 10 kiloluk buz düştü

Paylaş
Gökten 10 kiloluk buz düştü

İzmir'in Menderes İlçesi'ne bir seraya düşen yaklaşık 10 kilo ağırlığındaki buz, korku ve heyecan yarattı

İzmir’in Menderes İlçesi’ne bağlı Değirmendere Köyü’nde geçen pazartesi günü saat 21.30 sıralarında, salatalık ekili 6 dönümlük bir seraya düşen ve ağırlığı yaklaşık 10 kilogram olan buz kütlesi heyecan ve korkuya neden oldu.

Haberin Devamı

Serada görevli Cengiz Pehlivan (45), akşam arkadaşları ile seranın yanındaki bahçede sohbet ederken bir ses ardından da büyük bir gürültü duyduklarını belirterek şunları anlattı: "Arkadaşlarla otururken önce yaklaşık yarım dakika süren bir ses duyduk, arkasından da büyük bir gürültü geldi. Bizim buralarda sürekli trafo patlar. Yine trafo patladığını düşündük, ancak çevredeki herkes ellerinde fenerlerle birşeyler arıyordu. Traktörle hayvanların bulunduğu bölüme baktım orada bir şey yoktu. Ben de eve geri döndüm. Sabah serayı kontrol ettiğimde naylonunun yırtıldığını, demirlerin kırıldığını gördüm. Salatalık ekili sıralardan biri de yarıya yakın şekilde tahrip olmuştu. Yerde de yaklaşık on kilo ağırlığında ortası oyuk bir buz kütlesi duruyordu. Demire çarptığı için iki parçaya bölünmüştü. Ne ben ne de köylüler, daha önce önce böyle bir olayla karşılaşmadığımız için çok şaşırdık. İzmir Adnan Menderes Havaalanı’na inan uçaklar bizim köyün üzerinden alçalır. Bir uçaktan düşmüş olabileceğini tahmin ediyoruz."

Haberin Devamı

’METEOROLOJİK OLAY DEĞİL’

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Şube Müdürlerinden Rüştü Kırbaş, olayın meteorolojik kökenli bir olay olmadığını söyledi. Kırbaş, "Meteorolojik bir olay değil. Havada olabilecek tek şey doludur. Dolu da bu kadar büyük olmaz, yerçekimi yüzünden fazla büyüyemeden yere düşer. Değil bu mevsimde, kış mevsiminde de İzmir’de meteorolojik kaynaklı bu tür bir olayın görülmesi olanak dahilinde değil" dedi.

DHA