Siyaset 'Gol atma zamanı'
Paylaş
'Gol atma zamanı'

Başbakan Erdoğan, 'Demokratik Açılım'ı dün de spor dünyasının ünlü isimlerine anlattı

SPOR DÜNYASIYLA BULUŞTU

Başbakan Tayyip Erdoğan, Demokratik Açılım Projesi’ni anlatmak ve destek istemek için sanat, edebiyat, müzik ve medya dünyasının ünlü isimleriyle bir araya gelmişti.

Başbakan Erdoğan dün de spor dünyasının ünlü isimleriyle buluştu. Erdoğan, İstanbul Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde gerçekleşen kahvaltılı toplantıda yine çarpıcı mesajlar verdi.

‘PRANGALARLA YÜRÜNMEZ’

Türkiye’nin büyüdüğünü, kalkındığını söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti: Ufkumuz sonsuz derecede açık, geleceğimiz sonsuz derecede aydınlıktır.

Yakın tarihimizin ayağımıza bağladığı zincirlerle, prangalarla geleceğe yürüyemeyiz. Biz kronik sorunları yaşatarak, meseleleri hasır altı ederek, erteleyerek, öteleyerek, görmezden gelerek geleceği inşa edemeyiz.

‘İSABETLİ PAS GEREK’

Korkarak, sorunlardan çekinerek aydınlık bir geleceğe ulaşılamayacağını ifade eden Başbakan Erdoğan şöyle devam etti: Zaman, futbol diliyle konuşuyorum, orta sahada top çevirme zamanı değil.

Zaman, dar alanda kısa paslaşmalar yapma zamanı, ekip oyunu oynama, pası isabet ettirme ve netice, yani gol atma zamanı. Bu süreçte Kimse kimseye kırmızı kart gösteremez.

‘73 MİLYON BİRDİR’

Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle noktaladı: Etnik milliyetçiliğe ‘Hayır’ diyoruz. Yani benim ülkemde ne kadar etnik unsur varsa, biz Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak, devleti olarak, hepsine aynı mesafedeyiz.

73 milyon birdir, beraberdir. Kardeşçe yaşamanın içerisinde olmalıyız. Bizim aramıza ayrılık tohumları, nifak tohumları atanlara fırsat vermemeliyiz.

2

Haberin Devamı