Gündem Gola Çetu davası geri çekildi

Gola Çetu davası geri çekildi

Paylaş
Gola Çetu davası geri çekildi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatı üzerine, Tunceli'de bulunan ve Aleviler olarak kutsal kabul edilen Gola Çetu Parkı ile ilgili dava geri çekildi

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Tunceli Belediyesi ve Limak Yatırım Enerji Üretim şirketi aleyhine açtığı, al atmanın önlenmesi ve eski haline getirme davasını geri almak üzere Tunceli Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu.

Haberin Devamı

>>>ALEVİLERİN KUTSAL MEKANINA YIKIM KARARI

Bakan Eroğlu, bu konuda yaşanan tartışmalar üzerine, "Tunceli merkez Pülümür yol ayrımında DSİ’nin kamulaştırdığı alanı park haline getirmiştik. Bu alan park olarak kullanılmaya devam edecektir. Tunceli’deki DSİ Parkı’nın yıkımı söz konusu değildir. Dava mülkiyetle alakalıdır" açıklamasında bulunmuştu.

Bakan Eroğlu’nun Bakanlık hukukçuları ve DSİ Genel Müdürlüğü’ne konuyla alakalı talimat vermesinin ardından, dava geri çekildi.

'SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRDİK'

Kararla ilgili açıklama yapan Bakan Eroğlu, özellikle vatandaşların kutsal saydığı yerler konusunda fevkalade hassas olduklarını kaydederek, "Tunceli’deki parkın yıkılmasının söz konusu olmadığını daha önce açıklamıştık. Bununla alakalı olarak resmi adımı da atarak sözümüzü yerine getirdik. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Parkı ve ziyaret yerini koruduğumuz gibi Tunceli’de içme suyu temini başta olmak üzere su, orman ve tabii hayatı koruma çalışmalarımız artarak devam edecek" dedi.

Haberin Devamı

DHA