Gündem Gölcük Üssü lojmanında Ergenekon araması

Gölcük Üssü lojmanında Ergenekon araması

Paylaş
Gölcük Üssü lojmanında Ergenekon araması

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde Donanma Komutanlığı Ana Üssü'ndeki lojmanlarda oturan Deniz Yarbay F.K.'nın evi arandı

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde Donanma Komutanlığı Ana Üssü'ndeki lojmanlarda Deniz Yarbay F.K.'nın evinde, Ergenekon soruşturması kapsamında arama yapıldı.

Haberin Devamı

İstanbul’dan gelen savcılara Gölcük Adliyesi'nden bir Cumhuriyet Savcısı’nın da eşlik ettiği aralarında, sivil polislerin de bulunduğu bir ekip, Donanma Komutanlığı’nın Gölcük Deniz Ana Üssü sınırları içindeki lojmanlarda, bir dairede arama yaptı.

Arama sırasında, Deniz Yarbay F.K.'nin lojmanda bulunmadığı öğrenildi. Ergenekon soruşturması kapsamında gerçekleştirildiği belirtilen aramada hazır bulunan Cumhuriyet Savcıları'nın bazı eşyalara incelenmek üzere el koyduğu bildirildi.

KILIÇDAROĞLU: ZAMANLAMAYA DİKKAT

Kara Kuvvetleri Komutanı olması beklenen Orgeneral Hasan Iğsız ile ilgili başlatılan soruşturmayı, süren Yüksek Askeri Şura toplantısı kapsamında nasıl değerlendirdiğine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Öteden beri askerlerin terfilerinde ve emekli sistemlerinde teamülleri var. Kurumları kurum yapan da bu teamülleridir. Bu teamüllere siyasetin çok fazla burnunu sokmaması gerekiyor. Öte yandan Ergenekon olarak adlandırılan davanın siyasi bir dava olduğunu söylemiştik zaten daha önce. Bu davanın savcısı Sayın Başbakan. Dolayısıyla oradan atılan her adımın bir siyasal içerik taşıdığını da hepimizin kabul etmesi lazım. Ben teamüllere bağlı kalındığı zaman askerlerin siyasete karışmamak koşuluyla kendi ülkelerine hizmet edeceklerine, morallerini daha güçlü tutacaklarına inanıyorum.”

Haberin Devamı