Ekonomi Goldman Sachs'tan 3,29 milyar kâr

Goldman Sachs'tan 3,29 milyar kâr

Paylaş
Goldman Sachs'tan 3,29 milyar kâr

Goldman Sachs'tan 3,29 milyar kâr

Tartışmaların odağındaki yatırım bankası Goldman Sachs, ilk çeyrekte 3,29 milyar dolar kar etti.

Haberin Devamı

Goldman Sachs Group’dan yapılan açıklamada, geçen yıl ilk çeyrekte 1,66 milyar dolar (hisse başına 3,39 dolar) kar eden bankanın bu yıl söz konusu çeyrekte karını 3,29 milyar dolara (hisse başına 5,59 dolar) çıkardığı belirtildi.

Banka, bu yıl ilk çeyrekte 12,78 milyar dolar gelir elde etti.
Ekonomistler, yatırım bankasının hisse başına 4,01 dolar kar etmesini bekliyorlardı.

ABD sermaye piyasası kurumu Securities and Exchange Commission (SEC), New York merkezli Goldman Sachs’ı geçen günlerde dolandırıcılıkla suçlamıştı.

SEC, bankanın tutsata (mortgage) dayalı bir finansal ürün için yanlış bilgi vererek ve bazı önemli bilgileri gizleyerek dolandırıcılık yaptığını ve bu çerçevede kamu davası açtığını belirtmişti.

Haberin Devamı

RESMİ İNCELEME BAŞLATILIYOR

İngiltere Finansal Hizmetler Denetleme İdaresi (FSA), dolandırıcılık suçlamasıyla ABD’de hakkında dava açılan yatırım bankası Goldman Sachs ile ilgili resmi inceleme başlatıyor.

FSA’dan yapılan açıklamada, "yapılan ön incelemelerden sonra ABD Sermaye Piyasası Kurulunun (SEC) suçlamalarıyla bağlantılı olarak Goldman Sachs hakkında resmi inceleme başlatılmasına karar verildiği" belirtildi. Açıklamada, FSA’nın bu çerçevede SEC ile yakın işbirliği yapacağı kaydedildi.

SEC, Goldman Sachs’ın tutsata dayalı bir finansal ürün için yanlış bilgi vererek ve bazı önemli bilgileri gizleyerek dolandırıcılık yaptığı suçlamasıyla banka hakkında dava açmıştı. Goldman Sachs ise suçlamaları reddetmişti.

SEC göre, Alman IKB Deutsche Industriebank, Goldman Sachs’ın yatırım ürünü Abacus’a yatırdığı 150 milyon doların neredeyse tamamını kaybetti. Ayrıca, İngiliz Royal Bank of Scotland’ın (RBS) bazı operasyonlarını satın aldığı Hollandalı ABN Amro’nun Abacus yatırım ürünündeki pozisyonunu rahatlamak için Ağustos 2008’de Goldman Sachs’a 841 milyon dolar ödedi.