Gündem 'Gölete uçtum yardım edin'

'Gölete uçtum yardım edin'

Paylaş
'Gölete uçtum yardım edin'

Ormanlık alanda müşterinin imdadına yetişen lastikçi, dönüşte öülümle yüz yüze geldi

Antalya'nın Korkuteli İlçesi´nde lastik tamirciliği yapan 36 yaşındaki Cemil Altındaş, ormanlık bir arazide bir müşterisinin lastiğini tamir ettikten sonra gece geç saatlerde kamyonetiyle eve dönerken orman içinde yolunu şaşırarak, farketmeden Çomaklı Beldesi´ndeki Hacıbekar Göleti´ne girdi. Kamyonetin penceresinden göletin içindeki bir ağacın tepesine çıkmayı başaran Altındaş, cep telefonuyla yakınlarını aradıktan 4 saat sonra kurtarıldı.

YOLUNU ŞAŞIRDI

Haberin Devamı

Korkuteli'de bir akaryakıt istasyonunda lastik tamirciliği yapan Cemil Altındaş, dün gece ormanlık arazide bir müşterisinin lastiğini tamir ettikten sonra 07 RP 625 plakalı kamyonetiyle eve dönmek için yola koyuldu. Ancak Altındaş, karanlıkta orman içinde yolunu şaşırınca Çomaklı Beldesi yakınlarıdaki Hacıbekar Göleti yoluna girdi. Gece geç saat olması nedeniyle birden kamyonetiyle kendini gölün içinde bulan Altındaş, kamyonetin camından gölün içindeki bir ağacın tepesine çıkmayı başardı. Ağacın başında cep telefonuyla yakınlarını arayan Altındaş, "Ben Hacıbekar Göleti´ne uçtum, yardım edin" diye yardım istedi.

Göl içinde yaklaşık 4 saat bekleyen Altındaş, yakınlarının olay yerine gelmesiyle bir bot yardımı ile kurtarılarak Korkuteli Devlet Hastanesi´ne götürüldü.

Haberin Devamı

5 SAATLİK ARAMA

Hastanede ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edilen Altındaş, daha sonra sabah saatlerinde göl içinde kaybolan kamyonetinin bulunması için dilekçeyle Korkuteli Kaymakamlığı´na başvurdu. Bunun üzerine Antalya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü sualtı arama ve kurtarma ekiplerinin göldeki 5 saatlik arama çalışması sonrası kamyonet bulunarak karaya çıkarıldı.

Kamyonetinin karaya çıkarılışı sırasında gözyaşlarını tutamayan Cemil Altındaş, "Bugün bu barajdan ölü olarak da çıkabilirdim. Gece o saatte telefonumun çekmesi sonucu arkadaşlarımı arayarak 4 saat sonra gölden kurtarıldım. Aracın içinden camı kararak bir ağaç dalına tutundum ve sonra da tepesine çıktım. 4 saat sonra soğuk suların içinden kurtuldum. Yaşadığıma şükrediyorum. Allaha şükürler olsun yaşıyorum. Hayatımı cep telefonuna borçluyum" diye konuştu.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ (Antalya), (DHA)