Pazar Postası Golf artık sadece zenginler için değil
Paylaş
Golf artık sadece  zenginler için değil

Golf artık sadece zenginler için değil

Haber: Merve Özaytekin
mozaytekin@posta.com.tr

Golfü pek çoğunuz öğrenilmesi zor ve pahalı bir spor dalı olarak görüyorsunuz değil mi? Hatta seyredenlerdenseniz, belki de heyecan duyuyor ama sonra ‘ulaşılmaz’ buluyorsunuz.
Etiler Club Sporium’un içindeki kapalı simülasyon golf alanı size tüm önyargılarınızı unutturacak türden... Burada hayli ekonomik bütçelerle bir profesyonel gibi golf öğrenebilme imkanı var...

Obama nasıl golf oynuyorsa siz de burada oynayabilirsiniz

Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşım Club Sporium’un içinde, kapalı alanda simülasyon golfü oynayabileceğimizi söyledi. “Oyun konsolu karşısında evde harikalar yarattığıma göre burada golf oynamak hiç zor olmamalı” dedim ve gittim. Demez olaydım! Çünkü salona girer girmez kumanda yerine boy boy gerçek golf sopalarıyla karşılaşınca başıma neler geleceğini anladım.
Golf eğitmeni Hakan Aksu şaşkınlıkla baktığımı gördü ve “Denemek ister misiniz?” dedi. “Yok, şimdi değil” dedim korkarak. Hakan Bey hemen orada şovunu yaptı. Golf topunu yapay çime koyarak var gücüyle sopayı ekrana doğru savurup vuruşunu yaptı. İçimden “Eyvah top ekrandan sekecek sonra bana vuracak” dedim ve gözlerimi kapatarak hemen arkaya doğru döndüm.
Tabii ki topun geldiği falan yoktu. Hakan Bey “Korkmayın top geri gelmez. Ekranda öyle özel bir perde var ki topu ne kadar hızlı atarsanız atın top asla oynadığım alandan çıkmaz. Haydi şimdi sıra sizde. Obama Amerika’da nasıl golf oynuyorsa siz de şimdi ekran karşısında onun gibi golf oynayacaksınız” dedi. Hakan Hoca’nın bu lafından sonra güvenim yerine geldi...

'İstanbul’dayken, Miami- Ocean Club’da golf oynadım’

Önce bilgisayardan dünyanın neresinde golf oynamak istediğimize karar verdik. Sonrasında Hakan Hoca nasıl durmam gerektiğinden, topa hangi açıdan nasıl vuracağıma kadar her şeyi bir çırpıda anlattı. Evet... Artık Miami-Ocean Club’daki golf sahasındaydık. Kuşlar ötüyor, rüzgarın sesi kulaklarımda çınlıyordu.
Bir anda keyfim yerine geldi. İçimden bir ses ‘Yapabilirsin Merve’ diyordu ama diğer yandan da heyecandan tir tir titriyordum. Ama ne yazık ki ilk denemem fiyasko oldu. Hakan Hoca gibi ekrana topu fırlatmayı geçtim, topu yerinden bile oynatamadım. Ama yılmadım ve denemeye devam ettim. Her defasında Hakan Hoca duruşumu düzeltiyor, oyuna odaklanmamı söylüyordu. Sonunda topu ekrana bir kereliğine de olsa atmayı, bir deliğe yaklaştırmayı başardım.
“Herkes benim gibi mi?” diye sordum. “Evet ilk derste bu olur ama golf öğrenmek istiyorsanız, simülasyon golfüyle sadece 10 derste sahada oynayabilecek derecede iyi golf öğrenirsiniz” dedi. Hakan Aksu Türkiye’deki sayılı golf hocalarından. 1994 yılında Marmara Üniversitesi’nde Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’nda antrenörlük bölümünde okumuş. Türkiye’de golfün yeni yeni duyulmaya başladığı senelerde üniversitede golfe merak salmış ve seçmeli ders olarak golfü öğrenmiş.
Ardından da Türkiye’nin ilk akademisyen golf eğitmenlerinden olmuş. Tahmin edersiniz ki o bir vuruş yapıyor ve siz ağzınız açık öyle bakıyorsunuz. Hakan Bey, sizi sanal olarak ekran karşısında California Pebble Beach’ten İskoçya-Saint Andrews’a, San Diego- Torrey Pines’dan Arizona kanyonlarındaki bir golf sahasına kadar götürüyor. Her golf sahası oyundaki bir dereceyi (level’ı) gösteriyor. En kolay geçilebilen derece Miami-Ocean Club, en zoruysa California’daki Pebble Beach.

1 saatte 450 kalori harcıyorsunuz

Avusturya-Viyana merkezli Fullswing firmasının desteğiyle kurulan Etiler’deki Club Sporium’a Türkiye’deki prestijli firmaların üst düzey yöneticileri golf öğrenmek için geliyormuş.
Sonrasında Hakan Bey onları sahada kendilerini sınamaları için Silivri’deki Klasis Golf&Country Club’a götürüyormuş. Yıldırım Demirören, Ahmet Ağaoğlu gibi pek çok ünlü iş adamı da havanın kötü olduğu günlerde burada ter atıyormuş. Erkeklerin kas yapısından dolayı golfü daha kolay öğrenebildiğini söyleyen Hakan Bey kadınların da bu sporu tercih etmesini kolay kalori yakmanın mümkün oluşuna bağlıyor.
“Kadınlar burada 1 saatte 450 kalori harcıyor. Doğada ise bu kalori 1000’e çıkıyor” diye konuşuyor Hakan Aksu. Etiler Club Sporium’da 10 saatte golf öğrenmenin fiyatı 750 TL. Hakan Bey promosyon için 1 saatlik bedava deneme süresi veriyor, “Beğenmezseniz oynamazsınız ama eminim bu sporu çok seveceksiniz” diye de ekliyor.

Haberin Devamı