Erdoğan Arıpınar Gölgedeki Kahraman
HABERİ PAYLAŞ

Gölgedeki Kahraman

Türk basketboluna son yıllarda büyük emekler veren ve her zaman alçakgönüllülüğü ile gölgede kalan bir kahramanı geçen hafta ebediyete uğurladık. Türk basketboluna Ülkerspor’u kazandıran Orhan Özokurun’un sağ kolu idi Yıldız Okumuş. Oyuncu seçiminden, taraftar planlamasına kadar büyümeğe adım adım yürüyen Ülker’in hamurunda en çok onun katkısı vardı.

[[HAFTAYA]]

Yurt dışına giderken Türk bayraklarını o alır ve yabancı salonlarda Ülker’i alkışlayan Türkleri yalnız bırakmazdı. Onun yanında yetişen, yöneticiliği ve spordaki tarafsızlık dengesini ondan öğrenenler bugün başta Futbol Federasyonu olmak üzere; sporun seçkin federasyonları ve kuruluşlarında üst makamları işgal ediyorlar, Sporun kaderi böyledir.

Haberin Devamı

Gölgede kalmayı yeğleyenler, tüm başarılarına karşın büyük Türkmen Ulusu Yunus Emre’nin: “Kırk günden sonra duyalar, soğuk su ile yuyalar” diye anlattığı gibi bu dünyayı terk ederler. Türkiye’de basketbolun tarihini yazanlar Ülkerspor’dan bahsederlerken mutlaka bu gölgedeki kahramanı Yıldız Okumuş’u unutmayacaklar. Mütevazı dengeli adam Orhan Özokurun’un yanı sıra onun adından da sevgi ve rahmetle bahsedeceklerdir. Nur içinde yatsın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder