Tamer Heper Golü kim yedi?
HABERİ PAYLAŞ

Golü kim yedi?

Haberin Devamı

Bankalar artık ücretsiz kart da çıkaracak. Biz şimdi kart paralarını geri alabilecek miyiz? Yoksa bu yeni kart alanları mı kapsayacak? ? L.T.

Bu konuda yeni bir düzenleme yapıldı. Yapılmadan önce de büyük büyük laflar edildi, “Kredi kartında aidat kaldırılıyor” diye. Evet kaldırıldı ama nasıl? Kredi kartı çıkaran kurumlar (yani bankalar) kart ücreti olmayan kredi kartları da çıkaracak. Yani kart ücreti olan kartlara devam, ancak bunun yanında kart ücreti olmayan da çıkarılacak. Şimdi aklıma gelen iki noktayı açıklayayım.

[[HAFTAYA]]

Birincisi, “Artık karttan ücret alınmayacak” değil, “Alınmayacak kart da çıkacak” demek, ücretli olmayan kartlar için yeni bir statü de geliyor demek. Ne gibi: Ücretsiz karların limiti çok düşük olacak, örneğin 500 liraya kadar veya taksit imkanı tanımayacak. Yani bu kartı al ama bir işe yarar mı yaramaz mı? Büyük ihtimalle yaramaz. Sonra ücretsiz kart da çıkarılacak sözü, ücretli karta haklılık kazandırmak anlamına geliyor.

Bugüne kadar alınan kart ücretlerinin tüketici sorunları hakem heyeti veya tüketici mahkemeleri tarafından iadesine karar veriliyordu. Şimdi ücret haklılık kazandı. “Ücret ödemek istemeyen, ücretsiz kart alsın, diğerini alma talebinde bulunan ise buna katlansın” anlamı çıkıyor. Bakalım şimdi ne olacak. Yani işler değişti de tüketici hak mı elde etti, yoksa bankalar bir gol daha mı attı, anlayacağız

Sıradaki haber yükleniyor...
holder