Spor Gönüllerin şampiyonu

Gönüllerin şampiyonu

Paylaş
Gönüllerin şampiyonu

Finalde İtalyan Volley Bergamo karşısında muhteşem oynayan Kanarya'nın kızları kaybetmesine rağmen kalplerde taht kurdu. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ise gözyaşlarına hakim olamadı

Helal olsun ‘Sarı Melekler’e... Bunun adı onur, bunun adı mutluluk, bunun adı gurur... Fenerbahçe Acıbadem, Fransa’nın Cannes kentinde yapılan Avrupa Voleybol Bayanlar Indesit Şampiyonlar Ligi’nde İtalya’nın dünyaca ünlü kulübü son şampiyon Volley Bergamo karşısında finalde 3-2 kaybedip tarihte ilk defa Avrupa İkincisi oldu.

Haberin Devamı

Kanarya’nın kızları yenilgiye rağmen muhteşem oyunuyla kalplerde taht kurdu, “Gönüllerin Şampiyonu” oldu. Fenerbahçe salonda gerçek kraliçeydi... Kızlarımız oyuna tutuk başladı, ilk seti 25-22, ikinci seti 25-21 kaybettik, üzgündük; ama yıkılmadık ayaktaydık...

Ondan sonra salonda bir Kanarya kasırgası yaşandı. Sarı Melekler üçüncü seti 25-22, dördüncü seti 25-20 üstün tamamladı... Salonda Bergamo’yu alkışlayan Fransızlar bile ne olduğunu şaşırdılar...

Beşinci ve son sette Bergamo şansının ve tecrübesinin sonucu seti 15-9, maçı 3-2 kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu. Kanarya ise tarihe sığmadı, Türkiye’nin gururu oldu, dünyaya mesaj yolladı: “Seneye şampiyonuz.”

Maçtan sonra gözyaşlarına hakim olamayan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, “Bu kızlarla gurur duyuyoruz. Karşılığını alacaklar. Seneye şampiyonuz” dedi.

Haberin Devamı

Aziz Yıldırım ile birlikte Mehmet Ali Aydınlar ve diğer yöneticiler de gözyaşlarına hakim olamadı. Sarı-Lacivertli yöneticiler “Gururluyuz, ama şampiyon olamadık, bunun burukluğunu yaşıyoruz” dediler.

SERVET KAÇIRDILAR

Fenerbahçe Acıbademli kızlar şampiyonluğu kaçırarak 1 milyon dolarlık primden oldu. Eğer Kanarya şampiyon olsaydı 500 bin dolar Fenerbahçe Yönetim Kurulu, 500 bin dolar ise Acıbadem Grubu prim verecekti.

Sarı-Lacivertli sporcular, “Paraya değil, kaçan şampiyonluğa üzüldük. İnşallah seneye hedefe ulaşacağız” diye konuştular.

HELAL OLSUN SİZE

Tribünlerde Fenerbahçe Acıbadem’e destek veren taraftarlar maçtan sonra “Bu taraftar sizinle gurur duyuyor”, “Helal olsun size helal olsun, seneye yeriniz şampiyonluk olsun” diye bağırarak üzgün olan sporculara moral verdi.

Öte yandan Cannes, Asystel Novara’yı 26-24, 25-19 ve 25-18’lik setlerle 3-0 mağlup ederek üçüncü oldu.