Gündem Gönüllü kadınların ördüğü atkılar Mehmetçik’e gönderildi

Gönüllü kadınların ördüğü atkılar Mehmetçik’e gönderildi

Paylaş
Gönüllü kadınların ördüğü atkılar Mehmetçik’e gönderildi

Fethiye’de bir grup gönüllü kadının ördüğü 160 atkı, Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca 6. Hudut Tabur Komutanlığındaki askerlere yollandı



Muğla’nın Fethiye ilçesinde bir grup gönüllü kadının ördüğü 160 atkı, Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Dağlıca 6. Hudut Tabur Komutanlığında görev yapan askerlere gönderildi.Gönüllü kadınlar, Dağlıca bölgesinde 6 Eylül 2015’te teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan piyade sözleşmeli er Adnan Ergen ile 15 asker anısına 160 atkı ördü.



Şehidin babası Mehmet (57) ve annesi Hacer Ergen’in (49) de katıldığı törende atkılar, kolilerle şehidin görev yaptığı Dağlıca 6. Hudut Tabur Komutanlığına yollandı. Törende konuşan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ın eşi Zeynep Çalık,
daha önce şehit Yüzbaşı Özgür Özekin’in annesi Aliye Özekin’in aralarında bulunduğu bir grup gönüllü kadının da atkı ördüğünü söyledi.


Çalık, bunları şehit Özekin’in görev yaptığı birliğe gönderdiklerini belirtti. Atkıların üzerine konulan notlarla askerlerin yanında olduklarını gösterdiklerini ifade eden Çalık, "Anne dualarıyla örülen atkılarla askerlerimize destek olmaya çalışıyoruz. Dualarımızla onların yanındayız. Allah’ım onları korusun, güç versin ve yardım etsin. Vatanımıza, milletimize selamet olsun." dedi.
Şehidin babası Mehmet ve annesi Hacer Ergen ise emeği geçenlere teşekkür etti.