Bilim - Teknoloji Google Almanya'ya Rest Çekti
Paylaş
Google Almanya'ya Rest Çekti

İnternet devi Google'ın devletlerle olan mahremiyet savaşı son hız sürüyor. Almanya'nın Google'a dava açmasından sonra internet devi ülkeye tam anlamıyla rest çekti.

Google'ın internet sektöründe devrim yaratan projesi Street View, firmayla dünya devletlerinin arasını açtı. İlk olarak geçtiğimiz yıl Kanada'nın sınırlandırma getirdiği Street View araçlarını yasaklamak için, şu anda içlerinde Fransa, Almanya ve İsveç'in de bulunduğu onlarca ülke hukuki süreci başlattı. Devletler bu araçların istihbarat amacıyla kullanıldığını ülkelerinin mahremiyetini ve stratejik bilgilerini çaldığını iddia ediyor.

Haberin Devamı

Almanya ve Google arasında yaşanan hukuki kriz geçtiğimiz günlerde Alman mahkemeleri tarafından çözülmüştü. Alman mahkemeleri Street View davasında Google lehine karar verdi ancak buna rağmen internet devi kendinden beklenmeyecek bir davranış sergilemeye başladı. Bundan sonra Google Street View aracı Almanya sokaklarından yeni görüntüler almayacak.

Üst üste açılan davalara rest çekercesine böyle bir karar alan Google diğer ülkelere gözdağı vermek istiyor. Mart ayında Google, Fransa hükümetince 142 bin dolarlık cezaya çarptırılmıştı. Türkiye ilk baştan Google'ın Street View araçlarını ülkemizde kullanmasına izin vermeyerek farklı bir duruş sergilemişti. Street View bir ülkenin tüm önemli sokaklarını gezerek buranın 360 derecelik fotoğraflarını çekiyor daha sonra ise Google üzerinden bunları yayınlıyor. Daha Fazlası İçin ShiftDelete.Net Adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı