Bilim - Teknoloji Google artık her yerde!
Paylaş
Google artık her yerde!

Google, bugüne dek girmediği za sayıdaki iş alanlarından birine girmeye hazırlanıyor!

Google, ünlü eczacılık şirketi Johnson & Johnson ile ortak olarak, hastanelerin ameliyat odalarında kullanılacak yeni teknolojiler geliştirmeye başladı. Google'ın ilk hedefi robotik ameliyat ekipmanları.

Google'ın yaşam teknolojileri üreten biriminde geliştirilen projeye göre, görüntüleme yazılımları ve yapay zeka sayesinde doktorların ameliyatları daha kolay yapabilmeleri için, bilgisayar kontrollü ameliyat ekipmanları üretilecek.

Robot teknolojileri konusunda da ileri derecede çalışmaları olan Google'ın bu teknolojileri sağlık alanına uyarlamasıyla bazı küçük ameliyatların çok daha ucuza ve çok daha pratik şekilde gerçekleşmesi mümkün olacak. Böylece doktorların enerjileri daha önemli ve hayati operasyonlara yönelecek. Yeni plan hayata geçerse, ameliyatlar ucuzlayacak, sağlık hizmetleri daha ucuz ve pratik bir hizmet haline gelecek, sigorta primleri ve ücretleri düşecek. Ayrıca, çok sayıda doktorun arta kalan enerjisini hayati hastalıkların tedavisi için çözüm aramaya ayırması mümkün olacak.

Google'ın robotları ve yazılımları sayesinde, doktorlar hasta bedeninde görmekte zorlandıkları kısımları çok daha rahat görebilecek ve robotik ameliyat ekipmanları doktorunun elinin ulaşamadığı noktalara ulaşarak gerekli müdahaleyi yapabilecek.

Haberin Devamı

Resimlerle: Google Earth ile kapsamlı bir Türkiye turu!

Kaynak: CHIP Online