Bilim - Teknoloji Google Chrome OS'da Mutlu Son Yakın!
Paylaş
Google Chrome OS'da Mutlu Son Yakın!

Bekleyiş nihayet sona eriyor ve geri sayım başlıyor: Google Chrome İşletim Sistemi'nin piyasaya çıkış tarihi belli oldu. Chrome OS, netbook ve akıllı telefon sektörünün efendisi olmak için saldıracak.

7 Temmuz 2009'da Google tarafından resmen duyurulan ama piyasaya çıkışı yılan hikayesine dönen ve bilişim dünyasında hakkında papatya falları açılan Chrome İşletim Sistemi'nin akibeti belli oldu. Firmaya yakın kaynaklar, şu anda 0.9.78.1'in beta sürümünün test edildiğini ve en geç, Kasım'ın ikinci haftasında Chrome'un tam sürümünün dağıtımına başlanacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Google kanadından da, bu iddiaları doğrulayacak açıklamalar geldi. Şirket sözcüleri, "Chrome İşletim Sistemi'nin gelişiminden dolayı çok mutluyuz. Zaten, daha önce de Chrome OS'un dağıtımının, 2010 yılı içerisinde başlayacağını belirtmiştik. Planlarımızda hiçbir aksaklık yok." ifadelerini kullandılar. Monolithic (Linux) çekirdeğine sahip Chrome OS'un ilk hedefi akıllı telefonlar ve netbooklar olurken, ikinci salvo masaüstü bilgisayarlara ve notebooklara yönelecek. Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.