Yaşam Google Çin'den çekiliyor

Google Çin'den çekiliyor

Paylaş
Google Çin'den çekiliyor

Google'ın Çin'den ayrılma kararını Pazartesi günü duyuracağı iddia edildi

China Business News gazetesi, Google'ın 10 Nisan'da Çin'deki faaliyetlerini sona erdirme kararı aldığını iddia etti.

Şanghay merkezli gazetenin Google'dan bir çalışan ile yerli bir satış temsilcisine dayandırdığı habere göre, internet devinin kararını Pazartesi günü açıklaması bekleniyor.

Google'ın Çin'deki merkezi ise, ülkede hızla yayılan haberle ilgili bir değerlendirme yapmaktan kaçınıyor. Dünyanın en büyük arama motoru olan Google, 13 Ocak'ta yaptığı açıklamada, siber saldırılar ve sansür nedeniyle ülkedeki operasyonlarına son vermeye hazır olduklarını duyurmuştu.

Çin'de faaliyet gösteren internet şirketlerinin 31 Mart'a kadar lisans yenileme başvurularını yapması gerekiyor. Google'ın CEO'su Eric Smith, geçen hafta konuya ilişkin kararın "en kısa zamanda" açıklanacağını söylemişti.

"DÜZENLEMELERE UYMAZSA SONUÇLARINA KATLANIR"

Çin Sanayi ve Enformasyon Bakanı ise, geçen hafta düzenlediği basın toplantısında, kanun ve düzenlemelere uymaması halinde Google'ın bunun sonuçlarına katlanmak zorunda kalacağını vurgulayarak, "Google kalıp kalmamaya özgür iradesiyle karar verecek" demişti.

Çin'de internet kullanıcılarının sayısı 400 milyonu aşarken, ülkenin 2020 yılına kadar dünyanın en büyük online reklam pazarı haline gelmesi bekleniyor.

Haberin Devamı