Bilim - Teknoloji Google, elektrik işinde!
Paylaş
Google, elektrik işinde!

Google, elektrik üretmek amacıyla bu uçan araçları üretmeye hazırlanıyor!

Google'ın çılgın projeler üreten alt şirketi Google X'in üzerinde çalıştığı yeni proje, uçan rüzgar türbinleri. 25 metrelik kanat açıklığına sahip olan özel uçakların pervanelerine özel elektrik türbinleri yükleyen Google, bu uçakları 500 metre yükseklikte rüzgar gücüyle uçurup üreteceği elektriği de kabloyla hemen altında bulunan enerji santralinde toplayacak. Bu şekilde bir uçaktan 600 KW elektrik elde etmeyi planlayan Google, 25 metrelik uçağın ilk testini de yakında gerçekleştirecek.

Google daha önce teoriyi test etmek için 5 metrelik kanatlara sahip uçaklarla deneme yapmış ve başarılı olmuştu. Hatta deney o kadar başarılıydı ki, uçakların başına gelebilecek kötü sürprizleri test etmek ve uçakların düşerken nasıl tepki vereceğini görüp önlemler geliştirmek isteyen Google, uçakların düşmesi için özel şartlar hazırlamasına rağmen uçaklar düşmeyip uçmaya devam etmişti.

Google'ın yeni projesi başarılı olursa, dağ başlarında rüzgar alan küçük kasabalarının veya özel sanayi kurumlarının enerji ihtiyaçlarını birkaç insansız türbin uçak sayesinde karşılamak mümkün olacak.

Haberin Devamı

Resimlerle: Teknolojiyle ilgili yanlış bilinenler

Kaynak: CHIP Online