Bilim - Teknoloji Google’ın anında arama uygulaması ömrünü doldurdu
Paylaş
Google’ın anında arama uygulaması ömrünü doldurdu

Google’ın 2010 yılında hizmete açtığı “Anında Uygulaması”, artık arama sonuçları anında karşınıza çıkarmayacak

Yıllardır insanların aralıksız olarak kullandığı “uzman” arama motoru Google, bundan 7 sene önce yaptığı büyük yenilikle kullanıcıların beğenisini toplamıştı. O zamanın yeni anında arama özelliği sayesinde siz henüz ara butonuna tıklamadan sonuçlar karşımıza geliyor, böylece birden fazla aramayı çok daha hızlı bir şekilde yapabiliyorduk. Arama motoru, kendince sebepler göstererek bu uygulamayı bitirme kararı aldı.

Aramaların %50’den fazlası mobilden yapılıyor


Google’a göre aramaların %50’den fazlası artık mobil platformlardan yapılıyor ve bu yüzden de anında aramaya artık gerek kalmadı. Mobilden bir arama yaparken ekranın yarısının klavye tarafından, yarısının da bildirim paneli gibi ögelerle kaplandığını düşünürsek bu özelliğin gerçekten bir anlamı kalmıyor. Arama motorunun tüm platformlarda tutarlı şekilde çalışabilmesi için tamamen kaldırdığını söyleyen Google, bundan sonra arama sayfasında sadece önerileri göreceğimizi de duyurmuş oldu, tıpkı 2010’dan öncesi gibi.

Daha akıcı hale getirecek çözümler arıyoruz


Google’dan yapılan açıklamada kaldırılma sebebi anlatıldı: “Google Anında Aramayı 2010 yılında, masaüstü kullanıcılarının aradıkları içeriklere hızlıca ulaşması amacıyla getirmiştik. O zamandan bu zamana insanlar artık masaüstü dışındaki platformlara yöneldiler. Bunu göz önünde bulundurarak, sistemin tüm platformlarda akıcı şekilde çalışması için Anında Aramayı kaldırmaya karar verdik.”

Bu duruma kullanıcıların vereceği tepkiyse büyük bir merakla bekleniyor.

Haberin Devamı