Bilim - Teknoloji Google, kadınlara özel bir siteye kancayı taktı!
Paylaş
Google, kadınlara özel bir siteye kancayı taktı!

Bilişim devi Google, kadınlara yönelik ürün satan Like.com internet sitesini satın almak üzere. Bu ticaretin sebebi ne olabilir?

Bilişim devi Google'dan, alışılagelmişin dışında bir atak daha geldi. Firma, bugüne kadar birçok dünyaca ünlü internet sitesini satın aldı, kendi bünyesine kattı. Fakat bu sefer, kendi çizgisinin de biraz daha dışarısına çıkarak, dünyaca ünlü kadın alışveriş sitesi Like.com'u satın almak için işlemlere başladı. Google aslında Like.com'u Riya projesi adı altında geçtiğimiz sene içerisinde satın alacaktı. Fakat firma sonradan bu projeden vazgeçmişti. Like.com'u ise şimdilerde satın almak için çalışmalara başladı ve hatta söylentilere göre anlaşmada son aşamaya gelindi.

Haberin Devamı

Peki Google'ın Like.com'u satın almak istemesindeki ve bu ısrarının altında yatan sebep nedir? Öncelikle şunu söyleyelim Google, Like.com'un bağlı olduğu firmayı satın almıyor. Google sadece bu siteyi ve sitenin kullandığı teknolojiyi satın alıyor. Like.com'da kullanıcılar, sahip oldukları ürünleri siteye yükleyerek, benzer ürünleri listeleyebiliyor. Google'ın da dikkatini çeken nokta buydu. Firma, bu teknolojiyi yüz tarama teknolojisi adı altında geliştirmek istiyor. Bir diğer söylenti ise, Google'ın Like.com için 100 Milyon Dolar'dan daha fazla parayı gözden çıkarmış durumda. Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.