Bilim - Teknoloji Google Maps'te dev yenilik!
Paylaş
Google Maps'te dev yenilik!

Gelişerek geri dönen bir işlev ve heyecan verici yenilikler, yeni Google Maps'te ortaya çıktı!

Google, harita platformu Google Maps'in masaüstü sürümünde yaptığı önemli değişiklikleri kullanıma sunmaya başladı. Güncelleme, 3 boyutlu Earth Tours, Waze trafik bilgisi gibi yenilikler sunuyor ve belki de en önemlisi Pegman'ın geri dönüşüne sahne oluyor. Google, Pegman'ın dönüşüne oldukça önem veriyor ve Google+, Twitter gibi sosyal ağlarda birçok farklı gönderiyle onu kullanmamızı öneriyor.

Haberin Devamı

Maps ekranının sol altında görünen Pegman'a tıkladığınız anda yakındaki Street View destekli yolları görüyorsunuz. Bu "Pegman Görünümü", mavi daireler yoluyla kullanıcılar tarafından yüklenen fotoğraflara ve Photo Sphere'lara göz atmanıza izin veriyor. Turistlerin ilgisini çekebilecek, içine bakabileceğiniz müze, restoran gibi yerler ise sarı dairelerle gösteriliyor.

Google Maps'teki diğer önemli yenilikler, haberimizin sonraki sayfasında.


Street View'lu yol tarifi, Waze ve Earth Tours!

Bir başka yenilik ise bilmediğimiz yerlerde dolaşırken bize yardımcı olmayı amaçlıyor. Yeni işlev, Google Maps rotanızdaki hedefinize ulaşmanızı kolaylaştırmak üzere size adım adım Street View görüntüleri gösteriyor.

Google'ın bu sene satın aldığı Waze, Google Maps'te gerçek zamanlı trafik bilgisi işlevi olarak ortaya çıkacak. Bu özellik iOS ve Android uygulamalarında hali hazırda bulunuyor.

Haberin Devamı

Yeni Maps'in gezinti özelliklerinde de geliştirmeler var. Earth Tours sayesinde "binlerce bina ve bölge" üzerinde 3D kuş bakışı tur atabiliyorsunuz. Web tarayıcınız WebGL destekliyorsa bunun için Google Earth yazılımını yüklemenize gerek kalmıyor.

Google Maps'in masaüstü sürümü geçtiğimiz aylarda önemli bir güncelleme daha almıştı.

Resimlerle: Google Maps ile tarihi yerleri keşfedin

Kaynak: CHIP Online