Bilim - Teknoloji Google onu da "yuttu!"
Paylaş
Google onu da "yuttu!"

Google, geleceği açısından belki de en önemli satın almalardan birine imza attı!

Google bugüne kadar birbirinden farklı "fantastik" proje ile karşımıza çıktı. Her ne kadar projelerin arkasındaki mantık heyecan verici olsa da tasarımlar hep kötüydü. Özellikle ilk Google Glass modeli ve de firmanın üzerinde çalıştığı sürücüsüz araba, görenleri ürünlerden uzaklaştırıyordu...

Neyse ki kısa süre içerisinde Glass çok daha düzgün bir tasarıma kavuştu ve ilgiyi üzerine çekmeyi başardı. Yine de sürücüsüz arabaların gerekli manuel pedalları olmadığından dolayı Kaliforniya'da yasaklanması üzerine harekete geçen ekip, bir süredir peşinde olduğu Gecko Tasrım'ı satın aldı. Gecko uzun yıllaradır sektörde hizmet veren bir isim; aynı zamanda FitBit Ultra ve de Sonos Zone Player gibi kayda değer ürünlerin arkasındaki isim. Evet, Gecko ziyadesiyle kaliteli bir firma ama ne yazık ki Google ile nasıl bir ürün üzerinde çalışacakları henüz belli değil.

Tasarım atölyesinin resmi sitesi üzerinden yaptığı açıklama ile netlik kazanan alım, kamuoyuna bizzat kurucu ve başkanı Jacques Gagne tarafından, şu şekilde, yansıtıldı; "Gecko Tasarım ve Gecko'nun büyük bir kısmı, Google X isimli proje için taşınıyor. Google ekibine katılmaktan dolayı büyük heyecan yaşıyoruz. Bu durum Gecko'da çalışan her bir birey için muhteşem bir fırsat."

Gecko'nun an itibariyle geçiş yaptığı Google X Araştırma laboratuvarları, firmanın üzerinde çalıştığı en çılgın ürünlerin araştırma merkezi ki burada "moonshots" ve akıllı Kontakt lens gibi ürünler hakkında hummalı çalışmalar sürdürülüyor.

Resimlerle: Google, duvar yazılarını da arşivliyor!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı