Bilim - Teknoloji Google Pixel 2 gizli menü tuşu ile gündeme oturdu
Paylaş
Google Pixel 2 gizli menü tuşu ile gündeme oturdu

Google Pixel 2 gizli menü tuşuyla gündeme oturdu. İşte detaylar

Teknoloji ve yazılım dünyasının önemli isimlerinden biri olan Google, kısa süre önce yeni amiral gemisi modelleri Google Pixel 2 ve Pixel 2 XL’yi tanıtmıştı. Bu tanıtımın ardından telefonu inceleme fırsatı bulan Android Police ve CNET, Pixel 2’ye yer alan gizli bir menü tuşu keşfetti.

Ekranın sağ alt köşesinde son uygulamalar tuşunun sağına dokunduğunuzda, gezinme çubuğundaki bir düğmeye basılmış gibi haptik geribildirim hissedeceksiniz. İşte bu kısım bizim gizli menü tuşumuz oluyor.

İşin ilginç yanı ise Google’ın bile bundan haberinin olmaması. Zira Google yetkilileri konu hakkında CNET’e verdikleri demeçte, bu durumun bir özellik olmadığını gözden kaçan bir hata olduğunu belirttiler.

Google önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan OTA güncellemesi ile bu gizli menü tuşunun tamamen ortadan kaldırılacağını da belirtti. Bu gizli menü tuşunun kiın erken davranıp bu tuşu kaldırması pek de yanlış bir hamle sayılmaz.
Bu arada dip not olarak belirtelim. Google Pixel 2 ve Pixel 2 XL henüz global pazarda satışa sunulmuş değil. Muhtemelen de ülkemizde satılmayacaktır. Fakat yine de bekleyip göreceğiz.

HTC, U11 Plus için tarih verdi

Haberin Devamı