Bilim - Teknoloji Google sonunda oraya da girdi
Paylaş
Google sonunda oraya da girdi

Google Street View'ın girmediği yer kalmayacak dedik ama bu kadarını biz bile beklemiyorduk!

Google Street View bir ilki gerçekleştirdi ve bir askeri deniz altının içini, internetten adım adım gezmeyi sağlayacak şekilde fotoğraflayarak Street View'de ziyarete açtı.

Haberin Devamı

İngiliz donanmasındaki HMS Ocelot isimli gemi emekli olarak müzeye kaldırıldıktan sonra Google Street View üzerinden tüm dünyaya açılmış oldu.

Ancak elbette deniz altının içini görüntülemek için Street View fotoğraflarını çeken Google otomobilleri kullanılmadı. Özel bir fotoğrafçı ekibi denizaltının içine girerek her detayı 360 dereceli fotoğraflarla kayıt altına aldılar.

Kayıtları yapan fotoğraf ekibi, Street View'in katı kuralları olduğunu ve deniz altının içinde de bunu bozamadıklarını dile getirerek, fotoğraflardaki nesnelere tıklanamayacağını ve ancak deniz altının içinde düz bir çizgide ilerlerken etrafı 360 derece incelemenin mümkün olacağını anlattılar.

Fotoğrafları çekilen HMS Ocelot, 1962 yılı yapımı, Oberon sınıfı, elektrikli motorlara sahip bir denizaltı. 30 yıl hizmet ettikten sonra ordu envanterinden çıkarılan deniz altı İngiltere'de turistlerin ziyaretine açılmış durumda.

Haberin Devamı

Denizaltıyı bu linkten ziyaret edebilirsiniz.

Resimlerle: Street View'deki ilginç anlar

Kaynak: CHIP Online