Yaşam Google'a en çok Fenerbahçe'yi soruyoruz

Google'a en çok Fenerbahçe'yi soruyoruz

Paylaş
Google'a en çok Fenerbahçe'yi soruyoruz

Türkiye'deki internet kullanıcıları, son 3 ayda arama motoru Google'da en çok "Facebook, Youtube, face, Fenerbahçe ve Gangnam Style" kelimelerini aradı

Türkiye genelinde son 3 ayda en çok aranan kelimeler sırasıyla "Facebook, Youtube, face, Mynet, Sahibinden, Hotmail, oyun, Milliyet, haber, Google" olurken, yükselen aramalar sıralaması "KPSS sonuçları, Maçkolik, Bilyoner, sahadan, Star TV, tubidy, Ziraat, İddaa, ask.fm, ATV" şeklinde gerçekleşti.

Haberin Devamı

"Spor" kategorisinde en çok aranan kelime "Fenerbahçe" olurken, ikinci sırada "Galatasaray", üçüncü sırada ise "lig" kelimeleri yer aldı. Bu kategoride yapılan aramalarda en büyük yükselişi "Spartak Moskova", "Manchester United", "Real Madrid" gösterdi. En çok aranan kelimelere bakıldığında "İnternet ve telekom" alanında "Twitter", "Google" ve "Hotmail", "bilim" kategorisinde "Fizy", "windows" ve "net", "Bilgisayar ve elektronik ürünlerde" "indir" ve "Google" oldu.

Ülke genelinde "Sağlık" kategorisindeki verilerde, "SGK" ilk sırayı alırken, bu aramayı "Bursa" ve "randevu" takip etti.

Bu konu başlığında en büyük çıkış gösteren aramalar "gıda zehirlenmesi", "kolon kanseri" ve "vitaminler" oldu. "Sağlık" başlığında Ankaralılar en çok "SGK", "Ankara Hastanesi", "gazi" kelimelerini ararken, İstanbullular "randevu", "SGK", "Bursa" kelimelerini aradı. Bu kategoride en çok "SGK, Bursa, randevu, kalp, vitamin, Trabzon, dr, imei sorgulama, doktor" arandı.

Haberin Devamı

"Seyahat" kategorisindeki aramalar incelendiğinde "THY" ilk sırada yer alırken, bunu "İstanbul" takip etti. Son 90 günlük dönemde "kurban bayramı tatili" araması yüzde 4 binlik artışla en yüksek çıkışı gerçekleştirirken, "kurbanbayramı", "kurbanbayramı2012" çıkış yapan diğer aramalar oldu.

"İşler ve eğitim kategorisinde", "ÖSYM", "okul", "e-okul" aramaları ilk üç sırada yer aldı. Aynı dönemde dünya genelinde en çok arananlar, "Facebook, Youtube, Google, Hotmail, free, you, Yahoo, mail, Gmail, news" olurken, Google’da dünyanın en çok yükselen aramaları, "Gangnam Style, Hurricane Sandy, Kate Middleton" oldu.