Gündem 'Google'dan beni ara' çetesine darbe

'Google'dan beni ara' çetesine darbe

Paylaş
'Google'dan beni ara' çetesine darbe

Ankara Emniyeti 5 ilde gerçekleştirilen operasyonda, tehdit, çek- senet tahsilatı ve nitelikli yağma olaylarını gerçekleştiren suç örgütünü çökertti

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinin talimatıyla, 3 Eylül Cuma günü Ankara, İzmir, Antalya, Mersin ve Diyarbakır'da, ‘suç örgütü kurarak, çek-senet tahsilatı yaptıkları, bazı kişilere karşı tehdit ve nitelikli yağmada bulundukları’ ileri sürülen 13 kişiyi gözaltına aldı.

Bu kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda hepsi ruhsatsız 1 tabanca, 1 pompalı tüfek, 2 kurusıkı tabanca, 4 şarjör ile çok sayıda fişek, yaklaşık 3 kilo uyuşturucu madde, çete üyelerinin yaptıkları tahsilatları not ettikleri defterler ele geçirildi.

Çetenin, Ankara Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren işadamı Ersin M.'den yaklaşık 100 bin dolar haraç almak ve Diyarbakırlı bir kişinin alacağını Kayseri’deki işadamı İ.K.'dan tahsil etmeye çalışmak gibi bir dizi suça karıştıkları kaydedildi.

Çete lideri olduğu öne sürülen ve geçtiğimiz aylarda Antalya’da öldüğü anlaşılan Lokman Çetin’in işadamlarını arayarak, “Google’de ismimi ara, kim olduğumu anlarsın” diyerek tehdit ettiği ve mallarına el koyduğu ileri sürüldü.

Şüpheliler Emniyet'teki ifadelerinin ardından ‘haksız yere ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, nitelikli yağma, tehdit, 6136 Sayılı Yasaya Muhalefet, uyuşturucu bulundurmak ve kullanmak’ suçlamalarıyla Adliye'ye sevk edildi.

Çete üyelerinin, bir dönem Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Başkanlığı da yapan Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk’un akrabası Ali Tibukoğlu’nun 10 Mart 2000’de Hilton Oteli’nde öldürülmesi ve 2 kişinin yaralanması olayının azmettiricisi olan ve geçen aylarda Antalya’da öldüğü bildirilen Lokman Çetin’in adamları olduğu iddia edildi.

Fevzi KIZILKOYUN/ANKARA (DHA)