Bilim - Teknoloji Google'dan güneş enerjisine yatırım
Paylaş
Google'dan güneş enerjisine yatırım

Google, önemli bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçiriyor. İnternet devi, güneş enerjisine yatırım yapmaya karar verdi

Sosyal sorumluluk projeleriyle beğeni toplayan Google, önemli bir çalışmaya daha imza atmaya hazırlanıyor. Kurulacak bir vakıfa 280 Milyon Dolar yatıran Google, buraya bağlı olacak SolarCity projesi ile güneş enerjisi kullanımını yaygınlaştırmaya çalışacak.

Haberin Devamı

Ev sahiplerine ve işletmelere örnek teşkil edecek şekilde tasarlanacak olan güneş şehri bir çeşit laboratuar ortamından çok, yaşayan bir şehir olacak. İnsanlara güneş enerjisine yatırılan paranın kısa sürede geri döneceğini vurgulayan Google, yenilenebilir enerji kaynaklarının kısa sürede kazanç sağlayacağına dikkat çekmek istiyor.

Daha önce de bu tür projeleri hayata geçiren Google, bugüne kadar yenilenebilir enerji kaynakları için 680 Milyon dolar yatırım yapmış. Firma, geçtiğimiz Nisan ayında bir çölde inşa ettiği "Solar Enerji Bahçesi" ile beğeni toplamış, bir ay sonra Oklahoma'da yaptığı 20 yıl ömürlü rüzgar tribünleri ile bu konudaki hassasiyetini ortaya koymuştu.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı