Bilim - Teknoloji Google'dan iki satın alma!
Paylaş
Google'dan iki satın alma!

Google, YouTube ve mesajlaşma hizmetlerine güç katacak bu iki uygulamayı satın aldı!

Google, büyüme potansiyeli gördüğü girişimleri bünyesine dahil etmeye devam ediyor. Firmanın yeni topraklarına kattığı isimler, Directr ve Emu.

Directr, şirketlerin pazarlama amaçlı videolar çekmesine ve bunları YouTube ve Facebook'a yüklemesine veya e-postalara gömmesine izin veriyor. Kullanılan işlevler ve kullanım miktarına göre ücreti ayda 25 dolar ile 400 dolar arasında değişen uygulama, yapılan açıklamaya göre artık ücretsiz olacak. 2 senelik firmanın çalışanları ise YouTube'un video reklamları takımına katılacak. Uygulamanın ücretsiz sürümü, iOS için sunulmuş bulunuyor. Google, Android sürümünün gelip gelmeyeceği hakkında henüz herhangi bir açıklama yapmasa da, uygulama hayatına devam edeceğinden bu ihtimal yüksek.

Google'ın satın aldığı ikinci firma ise Emu. Apple'ın Siri takımının tecrübeli birkaç elemanı tarafından geliştirilen Emu, sanal asistanla entegre edilmiş bir mesajlaşma uygulaması. Dün Emu'nun yayınladığı bir blog gönderisiyle duyurulan satın almanın detayları bilinmiyor. 2012'de kurulan Emu, 25 Ağustos'ta kapatılacak ve muhtemelen Google'ın hizmetlerinde hayatını sürdürecek.

Resimlerle: İnternetin yok ettiği 15 şey!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı