Yaşam Google'ın ismi Topeka oldu

Google'ın ismi Topeka oldu

Paylaş
Google'ın ismi Topeka oldu

Amerikan internet devi Google, 1 Nisan dolayısıyla ismini Topeka olarak değiştirdi

Blogunda Topeka’nın patronu olarak imza atan Eric Schmidt, Google’ın ismini Topeka olarak değiştirdiklerini belirterek, "Kansas’ın Topeka belediye başkanı geçen ay kentin ismini Google olarak değiştirdiklerini açıklamış ve tüm dünyayı şaşırtmıştı. Biz de bu güzel jeste ne zamandır yanıt vermek istiyorduk" ifadesini kullandı.

Amerikalı kullanıcılar, arama motorunun açılış sayfasında Google’ın her zamanki renkli harfleri yerine Topeka harflerini görürken, Google’ın Başkanı Schmidt, Kansas ve Iowa yerlilerinin dilinde Topeka’nın "en iyi patates yetişen yer" anlamına gelmesinden dolayı, kendi internet sitelerinin de en iyi bilgi edinilen yerlerden birisi olduğunu düşünmek istediklerini kaydetti.

Topeka kenti geçen ay başında kentin ismini gayriresmi olarak, internet şirketinin Şubatta süper hızlı fiber internet ağı projesinden faydalanmak için "Google" olarak değiştirmiş ve proje kampanyasında "Google Kansas, fiber optiğin dünya başkenti" ifadesini kullanmıştı.

İnternet hızının pek de yüksek olmadığı ABD’de çok sayıda kent Google fiber projesine başvurmuştu. Seçilecek kentlerin birkaç ay içinde açıklanması bekleniyor.

Google’ın ismini değiştirmesi internet kullanıcıları tarafından en iyi 1 Nisan şakası olarak nitelendi.

Haberin Devamı