Dünya Google'ın kurucusu Parkinson'a savaş açtı

Google'ın kurucusu Parkinson'a savaş açtı

Paylaş
Google'ın kurucusu Parkinson'a savaş açtı

Genetik haritasını çıkarttıran Google'ın kurucusu Sergey Brin, Parkinson hastalığı riski taşıdığını öğrenince sahibi olduğu internet sitesinde dev bir proje başlattı

Dünyanın en büyük internet arama motoru Google’ın iki kurucusundan biri olan Sergey Brin’in (37) hayatını genetik haritasını çıkarttırması değiştirdi. Annesi Parkinson hastası olan Sergey Brin, kendisinde de bu hastalığa neden olan genin bulunduğunu gördü.

Haberin Devamı

Parkinson olma riski yüzde 50 olarak hesaplanan Brin, bir an önce bu hastalığa çare bulunması için kolları sıvadı. Sergey Brin, önce yaşam biçimini değiştirdi. Yüzme ve yoga gibi sporlara ağırlık veren Brin, kafein riskini azalttığı için günde 5-10 bardak yeşil çay içmeye başladı.

50 milyon dolar verdi

Parkinson hastalığı için çözüm arayan hastane ve laboratuvarlara 50 milyon dolardan fazla bağışta bulunan Sergey Brin, bilimsel araştırmaların yıllar aldığını fark edince bu kadar beklememeye karar verdi ve Google’da, Parkinson teşhisi konan 10 bin kişinin bilgilerini toplayacak bir veri tabanı oluşturdu.

Bu veri tabanı sayesinde hastaların bilgileri arasında yeni benzerlikler bulmaya çalışılacak. Bilim adamları da bu verileri inceleyerek çalışmalarını hızlandırabilecek.

Haberin Devamı

Parkinson nedir?

Sinir sistemi hastalığı olan Parkinson genellikle orta yaşta ortaya çıkıyor. Hastanın hareketlerini kısıtlayan, zaman zaman felç ve titremelere neden olan hastalık ölümcül değil ancak tedavisi de bulunmuyor.