Bilim - Teknoloji Google'ın yeni buluşu!
Paylaş
Google'ın yeni buluşu!

Google'ın yeni patenti, sürücüsüz arabaların doğurduğu soru işaretlerini biraz olsun giderebilir!

Sürücüsüz araba teknolojisi hızlı bir şekilde ilerlerken, herkes arabalarının anahtarlarını robot sürücülere vermenin güvenli olduğunu düşünmüyor. Google ise, son hamlesi ile bu endişeyi azaltmayı planlıyor: Dış hava yastıkları.

Buradaki fikir, eğer otonom bir arabanın önüne atlarsanız - araba size çarparsa - hava yastığının bu çarpmanın şiddetini azaltması ve arabaya veya yayaya zarar gelmesini engellemesi. Ancak standart hava yastıklarının sizi büyük ihtimal ile yere fırlatacak olmasından dolayı Google, "visko-elastik malzeme" kullanmak istiyor. Böyle bir malzemenin kullanılması da, çarpmayı çok daha hafif bir hale getirebilecek.

Google'ın otonom arabaları hakkında her şey... Tıklayın...

Google, patenti bu hafta içerisinde almayı başardı ancak patentler söz konusu olduğunda sıklıkla karşılaştığımız üzere, bu patent de asla gün yüzünü görmeyebilir. Ancak bu fikirden vazgeçilse bile, Google'ın bu hamlesi, bu arabaların satışa sunulması ile beraber ne gibi sorunların ortaya çıkabileceği hakkında yoğun bir şekilde düşündüğünü gösteriyor.

Şu anda Google'ın ve diğer firmaların, otonom araçların kullanımı üzerine yüz binlerce kilometrelik test verileri bulunmakta ve şimdiye kadar çok az kaza raporu sunulmuş durumda. Ve bu kazalardan bazıları, tamamen insan hatasından kaynaklanmakta.

Haberin Devamı

Resimlerle: 10 yenilikçi otomobil konsepti!

Kaynak: CHIP Online