Bilim - Teknoloji Google'ın yeni çöpü!
Paylaş
Google'ın yeni çöpü!

Geçen sene ortaya çıkan, denizde yüzebilen devasa Google üssü, yolun sonuna erken mi geldi?

Google'ın denizde yüzdürdüğü, amacı başta tam olarak bilinmeyen, daha sonra Google'ın teknolojilerini sergileme amaçlı showroom'lar olduğu açıklanan devasa Google Barge'dan uzun süredir ses çıkmıyordu. Ancak yeni bir rapora göre firmanın Portland limanındaki ikinci dev teknesi, yolun sonuna geldi.

Portland Press Herald'ın raporuna göre sözkonusu tekne, Google ile yolculuğunu tamamladı. Tekne, tamamlandığında York'a gelerek Google Glass gibi Google'ın en son teknolojilerini sergilemekte kullanılacaktı. Ancak bu planlar artık geçerli değil.

Portland'daki teknenin iç kısmını düzenleme işi Cianbro Corp.'a aitti ancak şimdiye kadar bu konuda önemli bir çalışma gözlenmedi. Teknenin üzerinde çok katlı bir bina oluşturmak için toplanan konteynerlerin söküleceği ve elden çıkarılacağı söyleniyor. Teknenin kendisi ise bir "uluslararası mavna şirketine" satılacak ve yakında Portland'dan yeni evine yolculuğa başlayacak.

Daha önce San Francisco'da bekleyen diğer Google teknesinin kaderi ise henüz bilinmiyor. Ancak sahibinin aynı şirket olması (By And Large LLC) ve teknenin Stockton'a taşındıktan sonra üzerinde çok az çalışma yapılmış olması, onun aynı sona doğru gittiğini gösteriyor olabilir.

Resimlerle: Google, duvar yazılarını da arşivliyor!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı