Bilim - Teknoloji Google'la Türkiye'nin Arası Düzeliyor mu?
Paylaş
Google'la Türkiye'nin Arası Düzeliyor mu?

Geçtiğimiz aylarda vergi kriziyle başlayan Google ve Türkiye arasındaki kriz ünlü arama motorunun servislerinin engellemesine kadar gitmişti. Peki bu krizde son durum ne oldu?

Bu Haziran ayında Google ve BTK arasında çıkan anlaşmazlık sonucunda ünlü arama motoruna ait olan ücretsiz servislerin birçoğuna erişim engellenmişti. Kısa süre sonra durumun vergi borcu nedeniyle yaşanan bir taktik olduğu ortaya çıktı. Google ilk başta olaya karşı kendini savunsa da daha sonra Türkiye ofisi aracılığıyla vergi konusunda uzlaşma yaşamak istediğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

Peki, bu olayda son perde ne gibi gelişmelerle yaşanıyor? Google yönetimi bugün resmi blogunda olayla ilgili bir açıklama yaptı. Ünlü arama motorunun açıklamasına göre artık ülkemizden firmanın ücretsiz servislerine erişim konusunda hiç bir sorun yaşanmıyor. Firmanın yöneticileri tarafından yapılan açıklamaya göre Google, Türk yetkililerle bir anlaşma sağlayabildi. Uzun süredir ülkemizde yasaklı olan YouTube dialog sonucunda tekrar açılabilir bile. Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.