Spor Gören atleti görmüyor diye yarıştırdık

Gören atleti görmüyor diye yarıştırdık

Paylaş
Gören atleti görmüyor diye yarıştırdık

Görme Engelliler Atletizm Federasyonu Teknik Kurulu'nda yer alan, antrenör Yılmaz Kaya “Almanya'da yapılan yarışmalarda Türkiye'de gören kategorisinde koşan Semih Deniz'in görmeyenler kategorisinde yarışması Türkiye adına bir skandaldı” dedi

Almanya'nın Berlin kentinde yapılan IPC Atletizm Grand Prix kota yarışmalarında Türkiye Atletizm Görme Engelliler Takımı 22 sporcu ile katıldı. 33 ülkenin yarıştığı ve Avrupa Şampiyonası’nda yer alacak sporcuların belirleneceği yarışmalarda 17 Türk sporcu kota alma hakkını elde etti.

Görme Engelliler Atletizm Federasyonu, Galler’de yapılacak olan Avrupa Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası’na 17 sporcu yerine 10 sporcu ile katılma kararı aldı. Ancak kota klasmanında beşinci sırada yer alan Gaziantep’ten İpek Keleş’in yerine 11. sırada yer alan Çankaya Belediyespor’dan Zülfikar Süre’nin dahil edilmesi tepkilere neden oldu.

Görme Engelliler Atletizm Federasyonu Teknik Kurulu’nda yer alan, antrenör Yılmaz Kaya yaptığı açıklamasında birbirinden ilginç iddialarda bulundu. Doğan Haber Ajansı’na, Atıcılar’daki Olimpik Atletizm Stadı’nda açıklamalarda bulunan Yılmaz Kaya şunları söyledi:

“Görme Engelliler Atletizm Federasyonu’na Berlin’deki yarışmaların sonuçlarını teknik kurul olarak verdik. 17 sporcumuz başarılı olarak Galler’de yapılan Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkını elde etti. Ancak Federasyon 10 sporcu göndereceğini belirtti. Beşinci sırada yer alan İpek Keleş’in çıkartılıp, onbirinci sırada yer alan, aynı zamanda Federasyon Asbaşkanı’nın kardeşinin başkanlık yaptığı kulüp Çankaya Belediyespor’dan olan Zülfikar Süre’nin dahil edilmesi gerçekten çok üzücüydü. Bu konuda yaptığımız girişimlerin sonuçsuz kalması beni derinden etkiledi.”

GÖREN SPORCU GÖRMEYEN SINIFINDA YARIŞTI

“Almanya’da yapılan yarışmalarda Türkiye’de gören kategorisinde koşan Semih Deniz’in görmeyenler kategorisinde yarışması Türkiye adına bir skandaldı” diyen Antrenör Yılmaz Kaya, konuşmasına şöyle devam etti:

“Türkiye’de herkes tarafından B2- B3 görme keskinliğine sahip olduğu bilinen Çankaya Belediyesi’nin sporcusu Semih Deniz, son yıllarda performans düşüklüğü içersindeydi. Almanya’da göz muayenesinde ileri tetkik cihazları bulunmamasını fırsat bilerek yalan beyanda bulunup B1 sınıfına geçirilmiş, bu haksız rekabette gerçek anlamda hiç görmeyen B1 sınıfı sporcunun emeği gasp edilmiştir. Bu sporcunun B2-B3 kategorisindekiler gibi görme özelliği olduğu görüntülerde mevcuttur. Almanya’da, IPC Uluslar arası Paralimpik Komitesi yetkilileri, Türkiye’den ileri derecede tetkik raporu alınmadan Avrupa Şampiyonası’nda yarışamayacağını Semih Deniz’e söyledi. Federasyon bu konuda ne yapacak bilemiyorum.”

STAJYER ANTRENÖR GİDİYOR

Ayrıca, bugüne kadar Milli Takımlara hiçbir sporcu göndermeyen stajyer konumundaki Konya Bölgesi antrenörü Tuğba Cesur’un sadece millilik adedini tamamlamak için kadroya davet edilmesi de başka bir skandaldı. Madalya şansı olan benim sporcum var. Ancak ben Galler’de milli marşımızı çaldıracak sporcumla birlikte olamayacağım. Bu durumla ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Genel Müdürlüğe, IPC Uluslar arası Paralimpik Komitesi’ne,
Federasyon Denetleme Kurulu’na, bilgi içinde Çanakaya Belediyespor Kulübü’ne gönderdim. Ancak dilekçemin işleme konulduğunu IPC Paralimpik ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nden öğrendim. Bu konunun sümen altı edilmemesi için takipçisi olacağım.

Haberin Devamı