Magazin Görenler şaştı kaldı

Görenler şaştı kaldı

Paylaş
Görenler şaştı kaldı

Zeki Müren’in balmumu heykelini gören hayranları şaşkınlıklarını gizleyemedi

Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı’nın değerli bağışçılarından Zeki Müren, 20. ölüm yıldönümünde Türkiye genelinde düzenlenen etkinliklerle anıldı. ‘Zeki Müren’i Okumak, Zeki Müren’le Okumak’ temalı anma etkinliklerinin finali sanatçının ölüm yıldönümü olan 24 Eylül Cumartesi günü TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ve TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, Madame Tussauds İstanbul Grup Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner’in katılımıyla Bodrum’da gerçekleşti.

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, anma etkinlikleri kapsamında yaptığı konuşmada, “Zeki Müren sadece sanatıyla ve güzel Türkçesiyle bizleri aydınlatmakla kalmadı. Ölümünün ardından da topluma ve geleceğe ışık saçacak genç beyinlerin Türkiye’ye kazandırılmasına ön ayak oldu. Sanat güneşimizin anıları, kalplerimizdeki yerini ilk günkü canlılığı koruyor; bağışları ise sonsuzluğa uzanırken sanatçımızın ruhunu şad etmeye devam ediyor’’ dedi.

TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Tümgeneral Tamer Büyükkantarcı ise konuşmasında “Değerli bağışçımız Zeki Müren’in aramızdan ayrılışının 20. ölüm yıldönümünde kendisini saygı ile anıyoruz. Sayın Zeki Müren’in değerli bağışı ile yaptığımız yardım miktarını artırmış olduk. O güne kadar yapmış olduğumuz yardımlara yenilerini ekleyebildik. Tüm Mehmetçikler adına bir kez daha şükranlarımızı sunarız” dedi.

İLK KEZ ZİYARETE AÇILDI

Zeki Müren’in müzeye dönüştürülen evinde sanatçının Aralık 2016’da İstanbul’da açılacak olan dünyanın en önemli balmumu heykel müzesi Madame Tussauds’da yer alacak figürü ilk kez ziyarete açıldı. Zeki Müren’in özel arşivinden binlerce fotoğraftan yararlanılarak modellenen ve üstünde bulunan kıyafetin orijinalinin Londra’ya gönderilmesiyle reprodüksiyonu yapılan figürün açılışına, Zeki Müren hayranları ve Bodrumlular yoğun ilgisi gösterdi.

Öte yandan, sabah saatlerinde ise Müren’in evinin önünde mevlit okutuldu. Akşam saatlerinde ise Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde Zeki Müren anısına konser verilecek.

Haberin Devamı