Magazin Görgü tanığı olayı anlattı

Görgü tanığı olayı anlattı

Paylaş
Görgü tanığı olayı anlattı

İbrahim Tatlıses'in silahlı saldırıya uğradığı anı bir görgü tanığı anlattı

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili yaptıkları soruşturmada İbrahim Tatlıses’in yaptığı İbo Show programlarını kaçırmayan ve sanatçının hayranı olan bir kişinin saldırı anına tanık olduğunu tespit edildi.

Güvenlik nedeniyle ismi açıklanmayan görgü tanığının İbrahim Tatlıses ve arkasında bulunan Koruma aracının Büyükdere Caddesi'ne çıkmak üzereyken saldırıya uğradığını söylediği belirtildi.

Saldırganların otomobilden inmeden arka pencereden ateş ettiğini söyleyen görgü tanığının "Yoğun bir şekilde silah sesi duydum. İbrahim Tatlıses’in içinde bulunduğu otomobil isabet aldı.

Tatlıses’in şoförü bir an durakladıktan sonra gaza bastı. Arkada korumaların bulunduğu otomobil tahmin ediyorum ne olduğunu anlamadı.

Onlar öndeki aracı takip ettiler. Saldırganların bulunduğu araç ise hızla oradan kaçtı." dedi.

SALDIRI ANI GÜVENLİK KAMERALARINDA VAR

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmada polis çevredeki tüm şirketlerde bulunan güvenlik kamera görüntülerini topladı. Olayın meydana geldiği 00.16"dan önce ve sonrasında tüm Mobesa kameralarıda incelemeye alındı.

Polis saldırı anının güvenlik kamera görüntülerinden saniye saniye kaydedildiğini ancak karanlık olması nedeniyle saldırganlara ait aracın plakasının görülmediğini tespit etti. Görüntülerde park halinde bekleyen saldırganlara ait aracın İbrahim Tatlıses’in otomobilinin hareket etmesi üzerine hafif şekilde hareketlendiği ve arka penceresinden ateş edildiği görüldü.

Saldırganlara ait araçta şoför ve pencereden ateş eden saldırgan dışında başka kimsenin bulunup bulunmadığını belirlemek için görüntü incelemesi sürüyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilleri olayla ilgili planlı bir şekilde çalışma başlatıldığını olayın PKK tarafından yapılmış olabileceği ihtimalininde aralarında bulunduğu her ihtimalin değerlendirildiğini söylediler.

Silahlı saldırıyı gerçekleştirenlerin en az 2 kişi olduğu tahmin ediliyor.

Saldırıyla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu, atılan 11 merminin de aynı silahtan çıktığını söyledi.

Vali Mutlu, “Tehdit edildiğine dair herhangi bir bilgi ya da koruma talebi yok” diye konuştu.

2

Haberin Devamı