Gündem Görme engelli babadan şehit oğluna veda

Görme engelli babadan şehit oğluna veda

Paylaş
Görme engelli babadan şehit oğluna veda

Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen jandarma uzman onbaşı Mehmet Karadal (22) memleketi Gaziantep'te son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin görme engelli babası, oğlunun şapkasını takıp tabutunu öptü

Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada 2 silah arkadaşıyla birlikte şehit düşen jandarma uzman onbaşı Mehmet Karadal için Bahaddin Nakıboğlu Camisi'nde tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Törene Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan, CHP Gaziantep milletvekili Mehmet Gökdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.



OĞLUNUN ŞAPKASINI TAKTI, TABUTUNU ÖPTÜ...

5 çocuklu evin tek oğlu olan ve PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Karadal'ın görme engelli babası Cuma Karadal yakınlarının yardımıyla oğlunun tabutunun başına gitti.

Engelli baba, şapkasını taktığı oğluyla tabutunu öperek vedalaştı ve gözyaşı döktü. Şehit babası daha sonra askerlerin yardımıyla sandalyeye oturtuldu. Şehit babasını oturduğu sandalyede de törene katılan protokol üyeleri ile askeri yetkililer teselli etmeye çalıştı.

Haberin Devamı



Sinir krizleri geçiren ve sağlık ekiplerinin iğne vurarak sakinleştirmeye çalıştığı anne Ayşe Karadal da oğlunun tabutuna kapanarak uzun süre gözyaşı döktü. Askerlerin ve yakınlarının teselli etmeye çalıştığı acılı anne, 'Kalleş PKK'lılar, arkadan vurmayın' diyerek terör örgütüne lanet okudu.

İl Müftüsü Ahmet Çelik'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit uzman onbaşı Karadal'ın cenazesi "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları eşliğinde Asri Mezarlık'ta bulunan aile mezarlığına defnedildi.

DHA