Gündem Görme engelli gece bekçisi

Görme engelli gece bekçisi

Paylaş
Görme engelli gece bekçisi

Zonguldak'ın Çatalağzı Belde Belediyesi'nde mevsimlik işçi statüsünde işe alınan yüzde 85 görme engelli 37 yaşındaki Muhuttin Demirci, belediye garajında saat 16.00- 24.00 vardiyasında bekçi olarak görevlendirildi

Çatalağzı Beldesi’nde oturan doğuştan görme engelli evli ve 1 çocuk babası Muhuttin Demirci, 1.5 ay önce Çatalağzı Belediyesi’nde 10 kişi ile birlikte mevsimlik işçi statüsünde iş başı yaptı. 5 ay 29 gün çalıştıktan sonra iş akdi sonlandırılacak olan Muhuttin Demirci, Cumayanı Mahallesi’ndeki belediye garajında 16.00- 24-00 vardiyasında bekçi olarak görevlendirildi.

Haberin Devamı

Belediyeye ait tüm araçlar ile başka pek çok malzemenin bulunduğu garajda bekçilik yapan Muhuttin Demirci, önceki gün saat 20.00 sıralarında işyerine gelen DHA muhabiri ile görüşmek istemedi. Doğuştan sağ gözünün hiç görmediğini, sol gözünün ise çok az gördüğünü söyleyen Muhuttin Demirci, işine son verilmesinden korktuğunu kaydetti. Bu sırada garaja gelen belediye görevlileri, görüntü alınmasını engellemeye çalıştı. Bir görevli, Muhuttin Demirci’yi belediyeye ait minibüse bindirerek garajdan uzaklaştırdı.

BABA TEPKİLİ

Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan emekli Hayrullah Demirci, oğlunun garajda gece bekçisi olarak görevlendirilmesine tepki gösterdi. Oğlunun, hassas görme gereken işlerde çalışamayacağına ilişkin raporu bulunduğunu belirten Demirci, "Yaklaşık 1.5 aydır 16.00’dan gece 24.00’e kadar garajda duruyor. Gece bir ses olduğu zaman hemen telefon ediyor. Hırsızlık olsa, devletin malı çalınsa, benim çocuk uzaktan göremez ki. Adam alıp kaçsa ne yapacak orada? Hava karardıktan sonra bizim de aklımız onda kalıyor. Bazen ben gidip garajın etrafında dolaşıyorum. Belediyede başka bir işte görevlendirilsin ya da garajda gündüz baksın telefonlara, niye gece duruyor. Bizim için sıkıntı" diye konuştu.

Haberin Devamı

BAŞKAN VEKİLİ: GECE 23.00 NÖBETİNDE BİZİ ARADI

Belediye Başkan Vekili Selami Corozoğlu, Muhuttin Demirci’nin garajda işe başladığı ilk gün saat 23.00’te nöbeti sırasında belediyeyi arayıp taş atıldığı ve hırsızlık yapıldığı ihbarında bulunduğunu, ancak polisin yaptığı araştırmada böyle bir şeyin olmadığının anlaşıldığını söyledi. Corozoğlu, Muhuttin Demirci’nin belediyede bilgisayar başında oturup telefonlara bakmak istediğini, ancak belediyede bu işleri yapan personelin bulunduğunu kaydetti.

BAŞKAN: HAVA KARARINCA EVİNE GİDİYOR

İzinli olan Belediye Başkanı Mehmet Alim ise Muhuttin Demirci’yi mağdur etmemek için işe aldıklarını, sigortadan yararlanmasını istediklerini, evine yakın olması nedeniyle de garajda ikinci vardiyada görevlendirdiklerini söyledi. Demirci’nin akşam hava karardıktan sonra evine gittiğini, yerine başka bir görevlinin geldiğini ileri süren Başkan Alim, "Evi yakın olması nedeniyle orada görev verdik, nöbetçilik yaptırıyoruz. Burada ekmek yemesi çok önemli. İnsanlar işe girmek, ekmek yemek istiyor. Biz yöremizin insanlarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Zaten orada bir olay olsa evi çok yakın. Biz buradayız. Hemen koşarız. Kamera sistemimiz de var" dedi.

Haberin Devamı