Gündem Görme engelli masör

Görme engelli masör

Paylaş
Görme engelli masör

Görme engelli masör

Samsun’da Altı Nokta Körler Derneği, İşkur Müdürlüğü ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nca ortaklaşa gerçekleştirilen projeyle, görme engellilere masörlük öğretiliyor.

Haberin Devamı

OMÜ Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Osman İmamoğlu, görme engellilerin hayata tutunması, engellilerin ekonomiye kazandırılması ve kalifiye eleman yetiştirme projesi kapsamında masörlük kursu düzenlendiğini söyledi.

İmamoğlu, görme engelli insanların dokunma duygularının geliştiğini, bu nedenle de masörlük eğitimlerini aldıktan sonra iyi bir masör olabileceklerini
kaydetti.

Düzenlenen kursa ilk aşamada 10 görme engellinin katıldığını belirten Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Arzu Yeke ise
amaçlarının iş gücü piyasasına kalifiye meslek sahibi insanlar yetiştirmek olduğunu bildirdi.

Özellikle görme engellilerin hayata tutunması, kendi ekonomik gelirlerini elde etmesi için böyle bir kurs düzenlenmesinin anlamlı olduğunu belirten Yeke,
"Yaklaşık 6 ay sürecek olan kursta toplam 630 saat, teorik ve uygulamalı eğitim verilecek. Kursu tamamlayanlar sertifika alacak" dedi.

Haberin Devamı

Yeke, kursu bitiren görme engellilerin otel, hamam, spor kulüpleri, turistik tesis ve masaj salonlarında çalışabileceğini belirtti.

Kursa katılan görme engelliler ise, mesleklerinin olması halinde daha kolay iş bulabileceklerini bu nedenle de böyle bir kursa katıldıklarını kaydettiler.

Mehmet Kumcağız / AA