Gündem Görme engelliye işkence iddiası

Görme engelliye işkence iddiası

Paylaş
Görme engelliye işkence iddiası

Üsküdar'da seyyar satıcılık yapan görme engelli adam, kendisini ve yanındaki kardeşini karakola götüren polislerin dayak attığını iddia etti

Seyyar satıcılık yapan 50 yaşındaki Mehmet Elveren'in iddiasına göre geçtiğimiz Perşembe günü Çengelköy'de kaçak sigara satışı yaptığı sırada yanına polisler geldi.

Olay yerine gelen polisler kaçak sigara satışı yasak olduğu için Mehmet Elveren ile birlikte o sırada yanında bulunan kardeşi Ahmet Elveren'i de götürmek istedi.

Mehmet Elveren kardeşinin kendisini ziyarete geldiğini ve olayla ilgisi olmadığını söyledi, ancak polis, iki kardeşi de alarak Çengelköy Sabancı Polis Merkezi Amirliğine götürdü.

Doğuştan görme engelli olan Mehmet Elveren karakolda da polislere kardeşinin seyyar satıcı olmadığını boş yere siciline suç kaydı düşmemesini ve bu yüzden serbest bırakılmasını istedi.

"BİZE İŞİMİZİ SEN Mİ ÖĞRETECEKSİN"

Mehmet Elveren'in iddiasına göre polisler bunun üzerine "Bize işimizi sen mi öğreteceksin" diyerek kendisine saldırdı. Araya kardeşi Ahmet Elveren'in girmesi üzerine diğer polislerde kavgaya karışıp iki kardeşi darp etmeye başladı.

Mehmet Elveren'in kafasında, yüzünde ve kulağında derin darp izleri oluşurken, iki kardeş darp olayının ardından Ümraniye Kazım Karabekir Devlet Hastanesi'ne götürülerek rapor alındı.

"POLİSİZ DİYEREK DÖVDÜLER"

Elveren Üsküdar Adli Tıp Şube Müdürlüğüne giderek darp raporu aldı. Evli ve iki çocuk babası Mehmet Elveren 2003 yılına kadar Üsküdar'da esnaflık yaptığını kriz nedeniyle işyerini kapattığını anlatırken, yaklaşık bir aydır seyyar sigara satışı yaptığını söyledi.

Olay günü yaşadıklarını anlatan Mehmet Elveren, "Kaçak sigara satmak suçuyla gözaltına alındım, kardeşim yanımda beni görmeye gelmişti. Polise sigaraların benim olduğunu söyledim.

Kardeşimin olayla alakası olmadığını söyleyip işlem yapmamalarını istedim. Polisler sen işimizi bizden daha iyimi biliyorsunuz deyip bana saldırmaya başladı.

Ben kendilerine hani insan hakları gelişmişti bu ülkede polisin halkla ilişkileri düzelmişti bu söz onları çılgına çevirdi biz her zamanki polisiz diyerek beni dövdüler.

"ELLERİMİ ARKADAN BAĞLADILAR"

Ellerimi arkadan bağlayıp 10-15 dakika eziyet etmeye başladılar, darp izleri vücudumun her yerinde belli. Bu yaralar gerek Adli Tabiplik gerek Ümraniye Devlet Hastanesi'nde tespit edilerek rapor düzenlendi. Sorumlular hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundum" dedi.

Ramazan ALMAÇAYIR/İSTANBUL (DHA)

2