Gündem Görmeyen gözleri için umut arıyor

Görmeyen gözleri için umut arıyor

Paylaş
Görmeyen gözleri için umut arıyor

Iğdır'da 8 yıl önce yakalandığı behçet hastalığı nedeniyle gözleri kapanan Yıldız Koduz (28), gözlerinin yeniden açılması için hayırseverlerden yardım bekliyor.

7 Kasım mahallesinde kızı ve annesiyle birlikte yaşayan Yıldız Koduz, 8 yıl önce yakalandığı Behçet hastalığı sonucu gözlerinin kapandığını, en son 3 yıl önce doktora gittiğinde, kendisine "görme şansın düşük" denilerek eve geri gönderildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Televizyon ve radyodan teknolojinin geliştiğini, göz hastalıklarına bir çok çözümün bulunduğunu duyduğunu belirten Koduz, "Teknoloji, tıp gelişiyor, beni bir kere daha devlet veya hayırseverler muayene ettirsinler. Belki gözlerim açılır, yıllardır görmediğim kızımı, oğlumu, annemi görebilirim. Bazen ışığı güneşi seziyorum. Bir umut olabilir, hayırseverlerden yardım bekliyorum" diye konuştu.

15 yıl önce Mehmet Öztürk ile yaptığı evilikten iki çocuğu olduğunu, behçet hastalığına yakalanmasının ardından kocasının kendisini terk ettiğini söyleyen Koduz, şu anda annesinin evinde kızıyla birlikte yaşadığını kaydetti.

Kızının da gözlerinin bozuk olduğunu ve okuyamadığını söyleyen anne Koduz, "Kızımın da gözleri bozuk, okuyamıyor. Çok yüksek numaralı gözlük kullanıyor. İleride benim durumuma düşebilir. Onun da şimdiden tedavi olması lazım, ne olur yetkililer sahip çıksınlar" diye konuştu.

Haberin Devamı

Maddi olarak da zor günler geçirdiklerini söyleyen Koduz, devletin kendilerine yeşil kart verdiğini, Valilik tarafından da evinin yaptırıldığını belirterek, "Allah devletten razı olsun, bize devlet bakıyor. Annem dul bir kadın, geliri yok. Oğlum, kocamın yanında kalıyor. İleride kızımın gözlerinin kapanmasından çok korkuyorum. Artık annemde yaşlandı, bana bakamıyor. Maddi olarak çok zordayız."

İlköğretim 5. sınıfa giden kızı Makbule Koduz okuyup, avukat olmak istediğini söyledi.