Siyaset Görülmemiş icraat
Paylaş
Görülmemiş icraat

AK Partili Alanya Belediyesi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Alanyalı olan annesi merhum Sevdiye Arınç'ın adını ilçedeki bir sokağa verdi.

‘İLÇEYE HİÇ HİZMETİ YOK’

Haberin Devamı

Alanya Belediye Meclisi’ndeki AK Parti grubu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Alanyalı olan ve 2003’de vefat eden annesi Sevdiye Arınç’ın adının ilçedeki bir sokağa verilmesini önerdi. Öneri Belediye Meclisi’nde oylamaya sunuldu. MHP’li Meclis Üyesi İbrahim Görüş, “Merhume Sevdiye Arınç yıllar önce Alanya’dan ayrıldı. Ayrıca ilçeye hiçbir hizmeti de olmadı. Sokak isimlerine siyaset bulaşıyor” diyerek karşı çıktı.

21 OYLA KABUL EDİLDİ

Oylamada 12 AK Partili ve 8 bağımsız meclis üyesi ile Meclis Başkanlığını yürüten AK Partili Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu kabul oyu verdi. MHP’li ve CHP’li 4 üye ret oyu kullandı. 21 kabul oyuyla Sevdiye Arınç’ın adı, ailesinin yaşadığı Güllerpınarı mahallesindeki 402’nci sokağa verildi. Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu “Bülent Arınç’ın Alanya’ya her zaman özel bir ilgisi ve yakınlığı oldu. Biz de bu nedenle destekledik” dedi.

Haberin Devamı

Teoman ERİŞ/DHA