Gündem 'Görümce önce sen gör' cinayeti

'Görümce önce sen gör' cinayeti

Paylaş
'Görümce önce sen gör' cinayeti

Görümcesinin TV'den tanıştığı kişi Erzurum'a geldi, "Sen bir bak, eğer iyiyse ben tanışayım" teklifini kabul eden kadın töreye kurban gitti

Rusya'da çalışmaya gittiği dönemde, başka erkekle yaşadığı ilişki sonrası bir çocuk doğuran eşini öldüren Turan Gözmen’in, daha sonra polise giderek ’kayıp’ başvurusu yaptığı ortaya çıktı.

BAŞÖRTÜLER AYNI ÇIKINCA...

Cinayet öncesi eşinin gayrımeşru çocuğunu yuvaya veren ve eşinin fotoğrafını çeken Turan Gözmen’i, cesetteki başörtüsü ile fotoğraftaki başörtüsünün aynı olması ele verdi. Töre cinayetinin aile meclisi kararı ile alınmış olduğu iddiasıyla, Turan Gözmen’in yanı sıra babası Sait Gözmen de tutuklandı.

Erzurum’un Karayazı İlçesi’nde oturan Turan Gözmen (28), akrabası olan 10 yllık eşi Hatun Gözmen’i (27) bırakarak Rusya’ya çalışmaya gitti. Üç çocuk annesi Hatun Gözmen’in hayatını, evde bekar olan görümcesinin TV’de alt yazı olarak geçen bir Muşlu gençle tanışması değiştirdi.

GÖRMEYE GİTTİĞİ ADAMLA KAÇTI

Muşlu N.Y.’nin (24) tanışmak için Karayazı’ya geldiğini öğrenen görümce, ön yoklama yapması için Hatun’u gönderdi. "Sen bir bak, eğer iyiyse ben tanışayım" demesi üzerine Hatun Gözmen, N.Y. ile ilçe merkezinde buluştu. Buluşmayı aynı aşiretten birilerinin görmesi üzerine korkan gelin, görümcesiyle buluşmaya gelen erkekle Muş’a kaçtı ve aylarca Muş, İzmir ve Balıkesir’de yaşadı.

Turan Gözmen, Rusya’dan izinli dönünce eşinin evde olmadığını gördü ve telefonla bağlantı kurdu. "Evine ve çocuklarına geri dön. Sana hiçbir şey yapmayacağım" diye güvence vermesi üzerine Hatun Gözmen 7 ay sonra evine döndü.

DÖRDÜNCÜ ÇOCUK ŞAŞKINLIĞI



Kadının dördüncü çocuğuna hamile olması üzerine şaşıran Turan Gözmen, babası Sait Gözmen’e "Hamile kaldığı dönemde ben Rusya’daydım. Bu çocuk benim değil" dedi. İddiaya göre aile meclisi, doğacak bebeğin yuvaya verilmesine, kadının ise öldürülmesine karar verdi.

Erzurum’a gelen aile, Hatun Gözmen’in doğurduğu bebeği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne vermek için harekete geçti. Bu nedenle ailenin fotoğrafları çektirildi, ancak Erzurum’da yer olmadığı için Erzincan’a yönlendirildi. Çocuk yuvasına 20 Mart 2010 günü teslim edilen bebekten kurtulan Turan Gözmen, 1-2 gün Erzincan’da kalarak Üzümlü İlçesi çevresinde keşif yaptı. 22 Mart günü de karısının önce boğazını kesti, daha sonra başörtüsü ile boğarak araziye gömdü.

ERZURUM’DA KAYIP BAŞVURUSU YAPTI

Cinayetin ardından Karayazı’daki 3 çocuğu ve dul olan babasını alarak Erzurum’a getirdi. Gaziler Mahallesine yerleşen Turan Gözmen, bir süre sonra elinde eşinin fotoğrafı ile Gölbaşı polis merkezine giderek ’kayıp’ başvurusunda bulundu.

Bu arada Erzincan’ın Üzümlü ilçesine bağlı Çadırtepe Köyü’nün Saz Mezrası’nda 5 Mayıs 2010 günü koyun otlatan çobanlar, topraktan gelen koku üzerine jandarmaya ihbarda bulundu. Yapılan kazıda boğazı kesilerek öldürülmüş yüzü ve vücudu tanınmayacak derecede çürümüş bir kadın cesedi bulundu. Ceset, otopsi yapılması için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Olayı soruşturan polis ekipleri, kayıp kadının fotoğrafındaki başörtüsü ile Üzümlü’de bulunan cesetteki başörtüsü ve oyaların benzerliği üzerine harekete geçti. Hatun Gözmen’in çocukları 9 yaşındaki Okan, 4 yaşındaki Yeliz, 3 yaşındaki Yeşim’in kan örneklerini alan polis, DNA örneklerinin örtüştüğünü tespit etti. Teknik takip altına alınan Turan Gözmen’in, bir ay kadar önce babası ve 3 çocuğu ile Yozgat’a göç ettiği belirlendi.

İTİRAF ETTİ

Yozgat’a giden polis, baba ile oğlunu ’cinayet şüphelisi’ olarak gözaltına aldı ve Erzurum’a getirdi. Çocuklar Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne teslim edilirken, Turan Gözmen eşini namus meselesi yüzünden öldürdüğünü itiraf etti. Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadesi alınan Turan Gözmen ’cinayet’, babası Sait Gözmen de ’azmettirmek’ suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevine gönderildi.

Hümeyra PARDELİ/ERZURUM, (DHA)

2