Siyaset 'Görüntülerdeki Baykal ve Baytok değil'
Paylaş
'Görüntülerdeki Baykal ve Baytok değil'

'Görüntülerdeki Baykal ve Baytok değil'

Deniz Baykal ile Nesrin Baytok'un olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili Ulusal Kriminal Büro'nun hazırladığı rapor, Büro yetkilileri ve Baykal'ın avukatları tarafından açıklandı.

Haberin Devamı

Görüntüleri inceleyen Ulusal Kriminal Bürosu yöneticisi Uğur Kurtulan şunları söyledi:

"Baykal'ın mayolu resimleri ile görüntüler karşılaştırıldı. Baykal ve Baytok'un ayrı ayrı alınan resimleri ile sayın Baykal'ın, Sayın Baytok ile Meclis'te yan yana alınan resimleri, görüntülerdeki şahıslarla karşılaştırılmıştır. Sayın Baykal'ın bacak yapısı, kıl yapısı, omuz genişliği kesinlikle görüntülerdeki kişi ile örtüşmemektedir.

Pantolon, kravat renkleri uymamakta, Sayın Baykal'ın gömlek kolu 1 saniyelik görüntüde uzunken birden kısa hale dönüşmektedir.

Sayın Baytok'un alınan görüntüleri de görüntülerdeki kişi ile karşılaştırılmış, görüntülerdeki kişinin daha zayıf, fizyolojik olarak 32-34 yaşlarında bir kişi olduğu tespit edilmiştir.

Haberin Devamı

Modifikasyonlar kullanılmak suretiyle görüntülerin kesin olarak değiştirildiği kanaatindeyiz.

Kasetteki kişilerin Baykal ve Baytok olduğunu ispat ve iddia etmek mümkün değildir.

Görüntülerin yapıştırma, ekleme, çıkarma ile oluşturulduğu bilimsel verilerle ortaya konmuştur."

Ulusal Kriminal Büro'nun uluslararası incelemeler yapan bir kurum olduğu, kamu kurumlarıyla ilgili bazı önemli davalarda bilirkişilik yaptığı vurgulandı.

BAŞBAKAN 15 SENE ÖNCE BİZDEN YARDIM İSTEDİ

Gazetecilerin sorusu üzerine Uğur Kurtulan, "Biz Ulusal Kriminal büro olarak sadece doğru dürüst iş yaparız. Bundan 15 sene kadar önceydi. Bugün sayın Başbakanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıydı. İdris Naim Şahin bey bizimle temas kurdu. Sayın Başbakanımızın o günlerdeki önemli bir sıkıntısından bahsetti. Bizden teknik yardım istediler. Dilekleri yerine getirdik. Sayın başbakanımızın o günlerde kendilerinin odasındaki konuşmalarının başka yerler tarafından dinlenildiği şekilde bir sıkıntısı vardı. Biz de kendilerine yardımcı olduk. Burada bunu vurgularken, partilerüstü bir iş yaptığımızı vurguladım." açıklamasını yaptı.

KASETİ İNTERNETE VERENİN AMACI NEYDİ?

Baykal'ın avukatı ise şunları söyledi: "Çok basit bir incelemeyle kravatların, çorapların renklerinin tutmadığı, bu kadar basit hatalar yapılmasına rağmen ciddi bir mağduriyet oluştuğu açıktır. Bu kaseti internete veren kişinin amacı nedir? Hükümetin görevi, bu kasetin kimin ne amaçla bu şekilde sunum yaptığı, gündemi değiştirdiği ve sayın Deniz Baykal’ın türkiye’deki siyasi hayatına neden son verdirilmek istendiğini araştırmaktır."

Haberin Devamı