Siyaset 'Görüşme kararını MYK'da vereceğiz'
Paylaş
'Görüşme kararını MYK'da vereceğiz'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın görüşme talebine ilişkin mektubu "Pazartesi günü MYK'da belirleyeceğiz" dedi

Kılıçdaroğlu, Balıkesir’e yaptığı yurt gezisi sırasında, gazetecilerin Başbakan Erdoğan’ın gönderdiği mektuba ilişkin sorusu üzerine, bu görüşmeye katılacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, görüşme saati ve gününün 12 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştirilecek MYK toplantısında belirleneceğini bildirdi. Ayvalık Cumhuriyet Meydanında halka hitap eden Kılıçdaroğlu, milyonlarla halkın iktidarını kurmaya geldiklerini söyledi.

MECLİS'TE GÖRÜŞELİM MEKTUBU

Ayvalık’tan referandumda "hayır" oyu çıkacağına inandığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Ayvalık ile bütün Türkiye gurur duyacak. 12 Eylül’de sandık geliyor, bu bizim ilk sınavımız. Temiz siyaseti isteyenler, 12 Eylül’de ’hayır’ oyu kullanacaktır" diye konuştu.

"UZAKTAN KUMANDA EDİLEN İKTİDAR OLMAYACAĞIZ"

Kemal Kılıçdaroğlu, meydanlarda kadınları ve gençleri daha fazla gördüğünü, bunun da kendisini umutlandırdığını ifade ederek, "Gençler ve kadınlarımızın meydanlardaki sayısı arttıkça geleceğimiz daha aydınlık olacaktır" dedi.

Her zaman halkın çıkarları için çalışacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Hiçbir zaman uzaktan kumanda edilen bir iktidar olmayacağız.

Bizim en büyük güvencemiz halktır. Halkımız sandığa sahip çıkmalı. Sandıkta bir halk devrimini hep beraber gerçekleştireceğiz. Yakında Recep Bey de yollara düşecek, ’anayasa değişikliğine (hayır) deyin’ diyecek.

Allah aşkına bu hükümet, çiftçiye, işçiye, memura ne verdi? Hangi yüzle oy isteyecek. İnsan biraz sıkılır. Demokrasi, hak ve özgürlükler için hep beraber referandumda ’hayır’ oyu kullanacağız. İlk sınavımızda buna var mısınız? Önce bunların ezberini bozacağız. Sonra da bunların yaptığı düzeni yıkacağız."

Haberin Devamı