Siyaset Görüşme öncesi 'fail' krizi çıktı
Paylaş
Görüşme öncesi 'fail' krizi çıktı

Erdoğan'ın, geçen hafta Meclis'te birbiriyle tokalaşmayan Baykal ile Nesrin Baytok'u kastettiğinin anlaşılması üzerine Kılıçdaroğlu “Onlar fail değil, mağdur” diyerek sert tepki gösterdi

Perşembe’nin gelişi belli oldu

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan’ın terörle mücadeleye ortak çözüm üretmek için görüşme teklifine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, perşembe günü saat 11.00’a randevu vermişti. Kılıçdaroğlu, görüşmede Başbakan Erdoğan’a Deniz Baykal’ın istifasına neden olan internette yayınlanan özel görüntülerle ilgili soruşturmayı da soracağını açıklamıştı.

‘Bize değil faillere sorsunlar’

Başbakan da medya aracılığıyla “Başsavcılığa müracaat edin, bu işlerin sorumluları belli. Bize değil, faillerine sorsunlar” demişti. Gazeteciler “Failleri tanıdıklarını mı düşünüyorsunuz?” diye sormuş, Erdoğan ise “Hayır, failler birbirleriyle tokalaşmıyor da onun için söylüyorum” yanıtını vermişti. Erdoğan’ın “Failler tokalaşmıyor” sözleri kafaları karıştırmıştı. Hürriyet, Başbakan’ın bu sözlerini dün manşetine taşımıştı.

Haberin Devamı

‘Siz benden iyi biliyorsunuz’

Gazeteciler dün Erdoğan’a “Failler kim?” diye sordu. Erdoğan da “Siz benden iyi biliyorsunuz. Siz yazdınız” yanıtını verdi. Bu yanıt, Baykal’ın geçen hafta TBMM’de CHP milletvekili Nesrin Baytok ile tokalaşmamasını akıllara getirdi. Erdoğan’ın bu sözleriyle beklenen görüşme öncesinde CHP ile AK Parti arasında fail krizi çıktı.

‘Bunlar çok düzeysiz ifadeler’

Kılıçdaroğlu dün “Deniz bey ile Nesrin hanımın fotoğrafını kastediyor herhalde. Bunlar çok düzeysiz ifadeler. Onlar fail değil, mağdur. Senin işin mağdurları suçlama da kendine bak, onların haklarına sahip çık. Asıl failleri ortaya çıkar” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Bu konuyu görüşmede gündeme getirecek misiniz” sorusuna da “Uygun ortam olursa evet. Deniz beyin uğradığı mağduriyetin hesabını sormak zorundayız” karşılığını verdi.