Siyaset Görüşme sonrası Baykal'dan ilk açıklama
Paylaş
Görüşme sonrası Baykal'dan ilk açıklama

Ankara'da Dışişleri Konutu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal, görüşme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu

İşte Deniz Baykal'ın açıklamaları:

Haberin Devamı

GÖRÜŞMENİN AMACI

Seçimlerin tamamlanmasından sonra yeni TBMM'nin açılışından önce sayın Cumhurbaşkanı'nın bu Meclis'e geçici başkan olarak görev yapacak milletvkeili olarak Meclis çalışmalarıyla ilgili bir değerlendirme yapma ihtiyacı çerçevesinde bu görüşme gerçekleşti. Aniden gerçekleşmiştir. Bu sabah şekillendi ve sayın Cumhurbaşkanı'nın bu görüşmeyi gerçekleştirmek istediği belirtildi.

ERDOĞAN-BAYKAL GÖRÜŞMESİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR

Deniz Baykal ve Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılan görüşmeye ilişkin fotoğraflar AA tarafından abonelerine servis edildi. İki ismin de gülen yüzü objektiflere böyle yansıyor..

NE KONUŞULDU?

Önümüzdeki siyaset döneminde siyaset gündemi, Türkiye'nin önündeki sorunlar ayrı ayrı kapsamlı bir şekilde konuştuk.

Haberin Devamı

Bir koalisyon görüşmesi yapmadık. Siyasi parti liderleri bu konuda bir çalışma yapıyorlardır. Bu konuda benim bir girişimim olamaz ama bir fikir alışverişinde bulunduk.

KILIÇDAROĞLU'NUN HABERİ VAR MIYDI VE NEDEN DIŞİŞLERİ KONUTU?

Elbette Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisi vardı. Sayın Cumhurbaşkanı'nın ve benim programımım açısından Dışişleri Konutu'nda yapmamız uygun oldu. Şimdi bu görüşme sonrası sayın Kılıçdaroğlu'na gideceğim.

Uzun süredir birikmiş sohbet gerektiren konular var. Görüşmenin 2 saat sürmesine farklı anlamlar yüklenmemeli.

BAYKAL'IN EDİNDİĞİ İZLENİMLER

Bir an önce Türkiye'de istikrarın sağlanması konusunda ortak bir anlayışa sahip olduğumuzu gördüm. Ben de Türkiye bir an önce bu belirsizlik sorununu aşmak durumundadır. Her türlü koalisyon seçeneğine açık olduğunu gördüm. Bu aşamada olması gerktiği gibi bir an önce hükümetin oluşması anlayışında olduğunu ve her türlü duruma olumlu yaklaştığını gördüm.

Geçici Meclis Başkanlığımın devamlı hale getirilmesi adına bir görüşmemiz olmadı.

Ülkenin iç dış sorunlarıyla ilgili bir görüş teatisi gerçekleşti.

KOALİSYON SEÇENEKLERİ GÖRÜŞÜLDÜ MÜ?

Koalisyonu kurması gereken siyasi partilerdir. Siyasi partiler kendileri arasında bir uzlaşma gerçekleştirmeleri halinde bunun Cumhurbaşkanı tarafından engellenmesi diye bir şey söz konusu olmaz. Koalisyonun oluşmaması için bir çaba içinde olan Cumhurbaşkanı izlenimi almadım.

Haberin Devamı

ERKEN SEÇİM İHTİMALİ VAR MI?

Erken seçim tercih edilen bir durum değil. Şu anda gündemde erken seçim değil, gündemde olması gereken koalisyon oluşturma çabası olmalı.

(AKP-CHP koalisyonu) Ben yetkili değilim, bu konuda sorumluluk partinin yetkili kurumlarında.